Støjbergs første klumme

Udgivet:17. januar 2022, 14.18

Læsetid:1 minut

Sammenbrudte lønforhandlinger har fået Ekstra Bladets journalister til at nedlægge arbejdet tirsdag eftermiddag. Free

Af Mogens Riisgaard. Østerlund 1-2 7900 Nykøbing M

STØJBERG Hvem her på egnen, der er Støjberg-fan, har ikke set frem til hendes første klumme i den avis, der tør, hvor andre tier?

I denne første klumme beskæftiger Støjberg sig med fregatten Esbern Snares mission i Guineabugten, men hendes skriv er desværre blottet for enhver form for satiriske bid, så det er derfor glædesløst læsning. Hun sender ganske vist en finte mod regeringen; idet hun godtgør, »at regeringen ikke har indgået aftale med et eller flere afrikanske lande om, at piraterne kan sættes i land og retsforfølges der, hvis man fangede nogen. Det er pligtforsømmelse, og det er ikke ordentligt over for de udsendte soldater.«.

Sikke dog noget utilbørligt jammer at skrive, at det ikke er ordentlig overfor de udsendte soldater: Inger Støjberg er i besiddelse af en Master of Business, så medmindre, det er et krav fra avisens chefredaktør Henrik Qvortrup, at hun skal skrive »lausig« for, at avisen kan sælges, må man spørge sig selv til, om hun kunne have trukket sin Master i en automat?

Det koster vælgertække ikke at kunne skrive klummer med vid og bid, så mon ikke Støjberg lige skulle vende skråen og spørge sig selv til, om hun nu også befinder sig på den rette pind, men ellers er det jo noget trist noget, at hun sådan forsætlig har kriminaliseret sig, og det, vi i så henseende går og venter på, er professor i retshistorie Ditlev Tamms fortælling om hændelsesforløbet, hvor Tamm jo allerede har sagt, at Støjbergs embedsmandsværk burde have blokeret for instruksen og i øvrigt kaldt det for himmelråbende at sætte en rigsret for så lidt.