Flyrute fra Midtjylland til København lukker ned igen

21. december 2020, 18.05

Flyene i Midtjyllands Lufthavn vil holde stille i starten af det nye år. (Arkivfoto)

Flyruten fra Midtjyllands Lufthavn i Karup til Københavns Lufthavn i Kastrup lukker ned fra 30. december og foreløbig til 21. februar.

Det skriver luftfartsmediet Check-In.

Danish Air Transport, DAT, der er operatør på ruten, har taget beslutningen, fordi statslige støtteordninger, der har været med til at understøtte ruten, ophører ved årsskiftet, skriver Check-In.

Derudover har man efter de nye restriktioner og tiltag mod coronavirus oplevet et fald i passagerbookinger efter jul og nytår.

Ruten, der blandt andet benyttes af mange erhvervsrejsende, har levet en omskiftelig tilværelse i 2020 på grund af coronakrisen. Det er tredje gang i år, ruten lukkes ned.

Den blev første gang lukket midlertidigt ned i marts og åbnede igen i august. Flyruten lukkede igen ned i slutningen af september på reduceretniveau og åbnede igen i starten af november, selv om det egentlig var meningen, at lukningen skulle vare indtil sidst i december, skriver Check-In.

Borgmester i Holstebro Kommune og formand for Midtjyllands Lufthavn H.C. Østerby (S) satte i oktober ord på, hvor alvorlig lufthavnens nedlukninger var for området.

- Det er sådan set, plejer jeg at sige, vores livsnerve, at vi har lufthavnen og kan komme hurtigt til København og hurtigt hjem igen – eller kan komme hurtigt til København og ud i den store verden. Det er en helt forfærdelig situation, vi er i lige nu, sagde han til Radio4 ifølge Viborg Folkeblad.

Flybranchen generelt er hårdt ramt af coronakrisen, der i lange perioder har holdt de fleste fly på jorden. Lige nu fraråder regeringen eksempelvis ikke-nødvendige rejser til hele verden.

/ritzau/