Lokal virksomhed investerer 100 millioner kroner i nyt logistik-center

18. maj 2021, 10.38

Illustration: Skov A/S

Skov Gruppen i Glyngøre er i gang klar til at udvide de fysiske rammer i Glyngøre. Det sker ved at etablere et nyt logistikcenter ved hovedsædet.

De godt 16.000 kvadratmeter skal stå færdig i december 2022, og virksomheden, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, har tænkt det grønne ind i den store investering. - Vi har valgt at etablere et nulenergihus ved at anvende varmepumper og solceller. Det er vigtigt, at vi som virksomhed har fokus på miljøbelastningen af vores aktiviteter. Ligeledes etablerer vi sedumtag (græstag) på dele af tagfladen, fortæller Leo Østergaard, administrerende direktør i Skov.

I sidste regnskabsår omsatte Skov Gruppen for 892 mio. kr. Mere end 90 procent af denne omsætning gik til eksport.

- Det ny logistikcenter samler lageret i Danmark på én lokation tæt på vores lokale underleverandører. Det bidrager til, at vi effektivt kan levere vores løsninger verden over til konkurrencedygtige priser, fortsætter Leo Østergaard.

Den lokale entreprenør Ole Ibsen A/S, der også stod for Skovs sidste udvidelse i 2017, skal opføre de nye bygninger. Tegningsarbejdet er lavet af arkitektfirmaet Andreas Ravn i samarbejde med Viborg Ingeniørerne.

Arbejdet starter den 1. juni 2021. Første fase er nedrivning af de gamle Royal Greenland bygninger, der har fungeret som midlertidigt lager.

Indlæser debat...