Skive-entreprenør nomineret til landsdækkende pris for kontorbyggeri på Amager

Udgivet:27. marts 2020, 10.36

Læsetid:2 minutter

Framehouse i Dragør er et kontorhotel med plads til 120 medarbejdere. Foto: Maiken Kestner

Jens Kristensen
Journalist| jkr@skivefolkeblad.dk

3 år siden

Entreprenør Kaj Ove Madsen, Skive, har fået nomineret et byggeri til en pris som årets kontorbyggeri.

Der er tale om kontorhotellet Framehouse, som Kaj Ove Madsens afdeling i København har bygget i Dragør. Det blev taget i brug i maj sidste år.

Huset er tegnet af arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, der blandt andet har tegnet Det Kongelige Bibliotek (Den Sorte Diamant) i København, kunstmuseet Aros i Aarhus og Dokk 1 på Aarhus Havn foruden mange andre huse i Danmark og internationalt.

Bæredygtighed er i fokus i Framehouse, der har plads til 120 medarbejdere. Beton er anvendt i et meget begrænset omfang. De bærende konstruktioner består af et limtræskelet, som er synligt indvendigt. Loft, vægge og gulve er også af træ, hvilket skal give et varmt og indbydende indtryk. Der er masser af glasvægge i huset, så brugerne af huset hele tiden kan se andre og komme i kontakt. Fællesskab er et centralt begreb i husets arkitektur. Glasvæggene giver lys og lethed. Store grønne planter rejser sig gennem de to etager og binder dem sammen.

Kaj Ove Madsens afdeling i København, KOM-KBH, har selv lokaler i Framehouse, som Kaj Ove Madsen er medejer af. KOM-KBH står for udlejning af lokaler i Framehouse.

- Idéen til huset fik jeg sammen med arkitekt John Lassen. Overskriften var, at vi ville lave et bæredygtigt hus, fortæller Martin Kvist-Madsen, direktør for KOM-KBH.

Et af principperne i huset er »fra vugge til grav«. Det betyder blandt andet, alle husets materialer kan genbruges. De er udviklet og produceret i Danmark, hvilket har betydning for det samlede energiregnskab, da det energimæssigt er dyrt at transportere billige materialer til Danmark. Framehouse er CO2-neutralt og næsten selvforsynende med energi.

Årets kontorbyggeri kåres af virksomheden Nohrcon, der blandt andet beskæftiger sig med rådgivning inden for byggeri.

Framehouse er nomineret som årets kontorbyggeri sammen med virksomheden Ambientes nye domicil i Skanderborg, Fredsted Floors og Global Timbers nye lagerbygning og kontor i Aarhus og Nexus CPH i København, der huser fem statslige styrelser.

Man kan frem til 16. april på Norhcons hjemmeside stemme på, hvilket af de fire huse, der skal kåres som årets kontorbyggeri.

Huset bæres af et synligt skelet af limtræ. Foto: Scmmidt Hammer Lassen Architects
Der er masser af glas i Framehouse. Det giver et lyst og åbent udtryk.