Tryghed med mobile politistationer

24. oktober 2018, 10.54

Det er mega vigtigt, at folk skal kunne føle sig trygge i hele Danmark. Det er mega vigtigt, at folk føler, politiet er tæt på en, selv om man ikke bor er sted, hvor kuglerne flyver om ørerne på en.

Justitsminister Søren Pape Poulsen, Det Konservative Folkeparti, ønsker politiet tættere på borgerne og har netop præsenteret et udspil, hvor politiet skal tættere på borgerne.

Med blandt andet 150 ekstra lokale betjente og nye politistationer er målet, at danskerne skal føle sig tryggere fremover.

Der skal indføres mobile politistationer, der kan køre ud til borgerne, når der er behov for det. Alle politikredse skal fremover have en mobil politistation.

Mobile politistationer skal for eksempel skabe mere synlighed i forbindelse med byfester, markeder samt andre arrangementer.

Det er vigtigt, at politiet kommer tæt på befolkningen, men politiet er intet værd uden befolkningens hjælp.

Politiet skal være der, hvor borgerne er og tilliden til politiet vil blive større, hvis lokalsamfundet løbende er i dialog med betjente.

En del af udspillet er også, at man får borgerrådgivere i politiet, som skal tage imod og besvare spørgsmål.

Det nære politiarbejde og den lokale tilstedeværelse er en selvstændig kerneopgave for politiet.

Det skal blandt andet være muligt, at bestille en betjent til at komme og fortælle foreninger, borgergrupper m.v. om eksempelvis bedre indbrudssikring eller sikker adfærd på nettet m.v.

Det nye politiudspil »Nærhed og Tryghed« indeholder 14 initiativer, der skal bringe politiet tættere på borgerne.

Følgende otte initiativer, skal gøre det lokale politi mere synligt:.

Styrkelse af det lokale politiarbejde. Flere mobile politistationer. Tryghedsopfølgninger. Bestil en betjent. Målrettet tryghedspatruljering. Styrket fokus på responstider. Mere service og betjening i politiuddannelsen. Evaluering af erfaringerne med kredsråd.

Følgende seks initiativer skal sikre bedre service fra politiet til borgerne:

Borgerrådgivning. Bedre hjælp til ofre. Bedre service på 112 og 114. Bedre online service og tilgængelighed. Fokus på korrekt registrering af borgernes henvendelser. Løbende og systematisk opfølgning på klager.

Det skal være tydeligt, at det nære politiarbejde og den lokale tilstedeværelse er en selvstændig kerneopgave for politiet, når det drejer sig om de initiativer, der specifikt retter sig mod at styrke kontakterne til borgerne.

Geografien i de store nye politikredse er ganske enkelt alt for stor til, at centralt placerede politifolk vil kunne overskue hele området.

I forbindelse med politireformen mistede flere lokalsamfund i Midt- og Vestjylland deres landbetjent.

Jeg er meget enig med justitsminister Søren Pape Poulsen, Det Konservative Folkeparti i hans udspil om mobile politistationer, hvor politiet skal tættere på borgerne.

Lad os derfor nu bakke op om justitsminister Søren Pape Poulsens udspil, så de bliver omsat i konkret handling, der kan skabe tryghed i lokalområderne.

Med venlig hilsen

Karl Højhus Jeppesen,

formand for

Konservative Herning

Kommune,

Elme Allé 3C,

6933 Kibæk