Frivilligheden i nye klæder

Udgivet:21. marts 2023, 10.26

Læsetid:1 minut

Louise Rønde Andersen.

Af Louise Rønde Andersen. formand for Skiveegnens Radikale Venstre Jegstrupvej 13 7800 Skive

2 måneder siden

FÆLLESSKAB I mange foreninger oplever man det er svært at finde bestyrelsesmedlemmer, trænere og andre der vil tage del i det frivillige foreningsfællesskab. Når man deltager i frivilligt arbejde gør man det fordi man brænder for det. Hjertet banker for en sag. Den ild må ikke slukkes med møder og firkantede kasser, men der skal opleves mulighed for, at der er kort fra ide til handling, at man selv må styre hvor meget tid man har at bruge på det, og så skal det være sammen med andre der brænder for samme sag.

I Skiveegnens Radikale Venstre har vi valgt en ny struktur der gør det muligt at gøre netop det. Vi arbejder i små grupper der selv bestemmer hvordan man f.eks. vil arbejde med temaer som Børn og unge, Kunst og kultur eller Miljø og natur. Grupperne arbejder med Radikale Venstres kerneværdier, men hvordan man ønsker at formidle det er op til gruppen selv.

Foreningsdanmark er en del af de værdier vi er rundet af, men hvordan foreninger er organiseret skal udvikle sig med at samfundet og den kontekst vi lever i.

Hvis ikke vi udvikler måden hvorpå vi tænker foreninger på, vil foreninger der bære et stort ansvar for lokalområder stille og roligt forsvinde i takt med at ilden slukkes. Vi skal turde diskutere »plejer« og være åbne for at prøve nye metoder af.

Hvis billedet af foreningsdanmark ender som et minde, vil det være et stort tab som kun vil gøre os fattige som samfund og mennesker.

Indlæser debat