Jørgen Leth hylder Vingegaard - besøgte ham i Glyngøre inden tourstart

Den tidligere cykelkommentator, Jørgen Leth, er vild med Jonas Vingegaard

25. juli 2021, 14.25

Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

CYKLING Jørgen Leth lægger ikke skjul på sin begejstring for Jonas Vingegaards præstation til Tour de France, hvor det blev til en samlet andenplads.

- Det du gjorde, gjorde du med magtfuldhed, med talent og med meget tilbageholdt selvpromovering. Det virkede lige efter hensigten. Det var fantastisk, når man så dig angribe i bjergene. Det er noget, som jeg elsker. Jeg har altid været mest vild med bjergrytterne. Og nu er jeg vild med dig - efter den præstation.

Sådan siger den tidligere cykelkommentator i en lykønskningsvideo til Jonas Vingegaard, som er blevet flittigt delt på Facebook.

Her fortæller Jørgen Leth også, at han besøgte Jonas Vingegaard i Glyngøre inden starten på årets Tour de France.

84-årige Jørgen Leth var i Glyngøre sammen med tv-vært Hans Pilgaard i forbindelse med et nyt program på TV 2.

- Da vi kom til Glyngøre, var jeg godt klar over, at der var noget med Jonas Vingegaard. Hans Pilgaard havde lavet et kup, for jeg var ikke klar over, at vi skulle besøge dig. Det var rigtig muntert og rørende at møde dig der - og hilse på din kone og lille barn, fortæller Jørgen Leth.

I mange år dækkede Jørgen Leth Tour de France, men i år var han under løbet på ferie i Grækenland, hvor han primært fulgte med i de vigtigste etaper - som var dem, hvor Jonas Vingegaard især viste sin styrke.

- Jeg nød hvert eneste moment - ikke mindst Mont Ventoux - hvor du satte Pogacar (løbets samlede vinder, red.) fra hjul. Det var imponerende. Det var meget stort, siger Jørgen Leth.

Se hele videoen her (vælg fuldskærms-visning for at kunne se hele billedet, hvis du bruger en PC):