Royal Side Run: Soldater skal skubbe de gangbesværede ældre rundt i kørestole

Udgivet:24. maj 2023, 05.09

Læsetid:1 minut

Andelen af kvindelige værnepligtige ligger foreløbigt på 24,4 procent i 2019, men Forsvaret vil gerne have tallet endnu højere op. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

LØB16 Det er ikke kun »gevær ved fod« og forsvaret af fædrelandet, de værnepligtige skal beskæftige sig med i løbet af rekruttiden på Skive Kaserne.

Som noget nyt hjælper de værnepligtige fra Ingeniørregimentet i Skive til med at skubbe de ældre beboere på kommunens plejecentre rundt i kørestole, når sidstnævnte torsdager deltager i kongehusets »Royal Side Run«.

Det skriver Skive Kommune i en pressemeddelelse.

16 plejecentre i Skive Kommune er med til at arrangere Royal Side Run 2023 sammen med Bevæg dig for Livet, og udover soldaterne er der sosu-elever og lærerstuderende blandt de frivillige, der træder til og hjælper med at skubbe de gangbesværede ældre borgere rundt på ruten i kørestole, så de alligevel kan deltage.

Sammen med plejepersonalet kommer de rundt på strækningen, der hos hvert plejecenter har en distance på cirka en kilometer.

Skoler og daginstitutioner er inviteret med, og dermed forventes det, at 2.500 borgere deltager i arrangementet, der foregår sideløbende med kongehusets Royal Run rundt om i landet.

Løbene starter midt formiddag med start fra hvert plejecenter i Skive Kommune. Alle er velkomne til at deltage, uanset om de vil være deltagere, eller om de vil heppe på ruten. Derfor skal man blot møde op ved plejecentrene inden starten, hvis man vil være med til dagens Royal Side Run-fest.

Læs også
Kongehuset roser Skive-initativ - men kronprinsen melder afbud Kongehuset roser Skive-initativ - men kronprinsen melder afbud
Læs også
Kongehuset roser Skive-initativ - men kronprinsen melder afbud
Læs også
Galleri: Børn og ældre skabte unik løbedag i hele kommunen Galleri: Børn og ældre skabte unik løbedag i hele kommunen
Læs også
Galleri: Børn og ældre skabte unik løbedag i hele kommunen
Daginstitutionerne i Skive Kommune er også inviteret med, når 16 plejecentre torsdag gennemfører årets Royal Side Run.

Indlæser debat