Lokale elever i national konkurrence om digital handel

Udgivet:10. december 2019, 10.22

Læsetid:1 minut

4 år siden

Erhvervsskole-elever fra Skive er kommet i en national finale og dyster i dag i digitale ideer på Aarhus Rådhus

Det er elever fra EUX (erhvervsuddannelse med gymnasial eksamen) i Skive, som konkurrerer om at vinde den nationale EUXBizCup. Skive College er blandt de udvalgte fem finalister og de skal stille op med deres bedste bud på, hvordan man skaber en forretning online.

I løbet af efteråret har 8 skoler og over 400 elever fra hele landet deltaget i cuppen, hvor de har dystet om at komme med det bedste forslag til, hvordan en konkret virksomhed kan øge sin omsætning online. Blandt alle deltagerne er der udvalgt fem finalister, og Skive College er altså blandt de udvalgte.

Et panel af dommere får i dag præsenteret finale-forslagene og derefter skal votere og udnævne en vinder. Udover en præmie får vindergruppen også lov at se deres forslag blive implementeret i virksomheden.

- Med EUXBizCup ønsker vi i Videncenter for Digital Handel at sætte fokus på, at danske virksomheder har brug for dygtige unge, som har talent for innovation og den gode forretningsidé. Og at EUX-uddannelsen giver eleverne gode muligheder for at koble teori og praksis,” siger Lars Henrik Larsen, chef for Videncenter for Digital Handel.

EUX-uddannelsen, der blander en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse, oplever for femte år træk en stigning i 1. grundforløb. Det betyder at næsten hver tredje elev der starter på en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen, vælger EUX.

Dette års case i elev-dysten er virksomheden Aarhus Fishing Gear, som både har en fysisk butik og en online shop. Eleverne er i år blevet stillet udfordringen: Hvordan kan fishinggear.dk øge sin digitale omsætning? tj