40 år på landevejen: TV-2 begejstrede igen

Udgivet:14. november 2020, 23.34

Læsetid:1 minut

TV-2 på scenen i KCL lørdag aften. Foto: Lindy Jørgensen

Hanne Skibsted
Journalist

3 år siden

Nærvær og fornyelse var nøgleordene, da bandet TV-2 lørdag aften tog et medlevende og begejstret publikum med på en skøn halv-akustisk jubilæumstour gennem 40 års sange i koncertsalen i Kulturcenter Limfjord i Skive.

Den intime, siddende koncert med blot 500 billetter sat til salg blev en af de fineste oplevelser længe i en corona-tid, hvor det lidt for ofte føles som om hele verden er fra forstanden.

Men hvor vi stadig kan stå sammen og finde håb - eller som forsanger Steffen Brandt slog fast i sin vanlige, underspillede stil balancerende mellem sjov og alvor:

- Her i aften er vi et orkester, der har haft 40 år på landevejen - holdt sammen af gaffertape og med en ukuelig tro på, at kærligheden overvinder alt. For vi kommer som altid med fred - og kærlighed. Ugh.

Mange af sangene blev fremført af det velspillende orkester i skønne nye, mere neddæmpede versioner, hvor teksterne og den finurlige leg med ordene trådte tydeligere frem - også takket været sangerinden Anne Hjorths fine vokal.

Og det var tydeligt at mærke, at publikum bare så gerne ville ud og have en god aften - allerede ved sang nummer tre lød høje pift og taktfaste klapsalver gennem salen, uden at det nogen sinde kammede over og blev bøvet.

At spille i Skive, det er også ligesom at komme hjem, bedyrede Steffen Brandt, inden han men et skævt smil skrabede stikket hjem:

- Hvis der nu sidder nogen tænker: »Ah, dét siger de nok alle steder«. Jah, men i Skive mener vi det.

Og så sluttede han i øvrigt af at med at love, at vi ses til sommer.