Nye rekrutter til Skive Kaserne: Værnepligtige kan begynde på mandag

24. februar 2021, 13.00

Arkivfoto: Steen Don

1. februar skulle 265 nye værnepligtige være begyndt hos Ingeniørregimentet i Skive. På grund af coronaens udvikling blev mødetidspunktet dog udskudt til 1. marts.

Siden da har de mange nye værnepligtige været på Forsvarets lønningsliste, selvom de endnu ikke var mødt. Men nu står det klart, at den nye indkaldelsesdag holder. Dermed kan de unge mænd og kvinder mandag langt om længe møde ind til deres værnepligt.

Det oplyser Forsvarskommandoen, der i den seneste tid har analyseret mulighederne. Det er blandt andet blevet overvejet, om mødedagen skulle udskydes igen og om værnepligtsperioden skulle forlænges. Men nu har man altså valgt en løsning, hvor de unge soldater møder en måned senere, men bliver færdig til samme tid som oprindelig planlagt. Dermed er de fire måneders værnepligt reelt forkortet til tre.

- Jeg ved, at mange har ventet længe på at komme i gang, og at det ikke har været nemt for alle de unge mænd og kvinder med udskydelsen af værnepligten med en måned. Men situationen med COVID-19 ændrer sig hele tiden og kræver, at vi udviser den størst mulige forsigtighed. Derfor har vi også brugt tiden under udskydelsen til at finde frem til en løsning, hvor værnepligten aftjenes under skærpede smittereducerende forhold, som vores enheder er i gang med at gøre klar til den 1. marts, siger forsvarschef, general Flemming Lentfer.

Soldaterne skal forberede sig på, at så megen aktivitet som muligt kommer til at foregå udendørs. Samtidig kommer de værnepligtige til at færdes i mindre grupper end normalt. Det gælder både ved indkvartering, spisning og under transport.

Ifølge Forsvaret arbejdes der i øjeblikket på en særskilt plan for udvidet brug af kviktest.