Skive Awards: Stærk iværksætter fik æresprisen

Udgivet:22. februar 2020, 08.00

Læsetid:3 minutter

Det begyndte som en idé på et loft på Frederiksdal Allé. I dag breder virksomheden sig over flere adresser og beskæftiger over 100 medarbejdere. Morten Nors, medstifter af Idé-Pro A/S fik Skive Awards Ærespris 2020. Foto: Steen Don

Joan Thora E. Laurberg
Journalist| joan@skivefolkeblad.dk

3 år siden

Det var en helt igennem lokal person, Morten Nors, som fik overrakt den prestigefyldte pris, Skive Awards Ærespris.

Fra juryen lød det, at der havde været flere at vælge imellem, da vinderen af æresprisen skulle findes. Men valget faldt på Morten Nors, der i 90’erne sammen med sin bror, Tommy Nors, stiftede virksomheden Idé-Pro, der arbejder med plaststøbning.

I dag er Idé-Pro vokset i en grad, der slår fast, at det var frøet til et kæmpe, frugtbart træ, de to brødre i sin tid satte på Skive Havn. Antallet af ansatte er vokset stabilt, det samme er lokalerne, og i dag breder Idé-Pro siger over store industriarealer lokalt både i Skive og Glyngøre.

I forbindelse med overrækkelsen ved Skive Awards lød det:

- Der er mange succesrige erhvervsfolk i Skive Kommune. Alligevel var vi enige om, at vores vinder skiller sig ud - på den helt rigtige måde.

Han er et mønstereksempel på - at har man visioner og udsyn, så kan man faktisk godt starte på Skiveegnen, og med Skiveegnen som base udvikle forretningen med afdelinger på globalt plan såvel som lokalt.

Han har trods sin forholdsvis unge alder gennem mere end 20 år været en aktiv erhvervsmand i Skive Kommune. Men vi tvivler dog på, at han havde forestillet sig, hvor godt det ville gå, da han sammen med sin bror sad på loftet i Frederiksdal Allé for mere end 25 år siden og med den første idé på tegnebrættet, lød det ved uddelingen. Siden har ideen udviklet sig til ikke blot én, men flere virksomheder.

Dertil kommer flere priser fra Dansk Erhvervsliv, Dansk Industri og flerle. Men også for indsatsen med at give borgere uden for arbejdsmarkedet en ny start.

Vinderen er en person, som ud over at være en driftig forretningsmand også har hjertet på rette sted. Han gør en indsats for det samfund, vi lever i, lyder det om modtageren.

Hvis der skulle være enkelte, der ikke allerede har gættet det, så er vinderen af Skive Awards Ærespris 2020, Morten Nors fra Idé-Pro!

Virksomheden blev stiftet i 1994, og senere blev der investeret i fræsemaskiner og plaststøbemaskiner. I 1997 var antallet af medarbejdere seks personer. Flere lokale vil huske, hvordan virksomheden med de to sympatiske og foretagsomme brødre blev etableret i et gammelt pakhus på Krabbesholm Allé i Skive, hvor Idé-Pro A/S blot voksede og voksede. Siden er der etableret et stort, nyt hovedsæde på Skyttevej, tæt ved Ringvej Syd i Skive og blandt andet et stort fabrikslokale er etableret i Glyngøre, hvor en maskine, der ofte omtales som Nordeuropas største sprøjtestøbemaskine regerer. Flere datterselskaber og afdelinger er det gennem årene blevet til i en imponerende udvikling.

I år 2000 fik Idé-Pro Dansk Arbejdes Initiativpris, og i 2004 blev det til både Skives Erhvervspris og Nordeas Erhvervspris.

Senere kom Skive Kommunes Integrationspris og DI’s lokale Initiativpris for nytænkning, kundefokus og fastholdelse af lokal produktion og arbejdspladser

I 2014 modtog Idé-Pro Skive Kommunes Virksomhedspris for sin indsats for at give borgere uden for arbejdsmarkedet en ny start, og nu kan Skive Awards Ærespris altså også føjes til listen.