112

Igen-igen: Kvinde dømt for omfattende svindel på internettet

18. maj 2021, 15.18

Arkivfoto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Læs også
Eftersøgt for omfattende netsvindel: Har du set Linda?

79 personer.

Så mange mennesker har 42-årige Linda Filtenborg Svendsen snydt på Den Blå Avis og Gul og Gratis.

Det kostede tirsdag et års fængsel til kvinden, der stammer fra Vestsalling og tidligere har benyttet en adresse på egnen til svindlen,

I Retten i Viborg indrømmede hun alt, og hun modtog også dommen på stedet.

- Det er klassisk - hvis man kan sige det - bedrageri, hvor hun har solgt nogle varer, som hun ikke havde, siger anklager Stine Ørving Jensen.

Filtenborg Svendsen har blandt andet »solgt« PH-lamper og Royal Copenhagen-porcelæn til en samlet værdi af 110.000 kroner.

Bedragerierne har fundet sted over to omgange. Første omgang fandt sted fra december 2019 til januar 2020. Herefter blev bedrageriet genoptaget i august samme år og stoppede først i november 2020.

- Grunden til, hun fik et års fængsel, er, at der blev lagt vægt på mængden af forhold og den samlede værdi. Og så at hun tidligere er dømt for det samme, siger anklageren.

I 2019 blev hun ved Retten i Aalborg idømt et år og tre måneders fængsel for bedrageri på internettet, der på det tidspunkt havde adresse i Himmerland.

Dengang oplyste Nordjyllands Politi, at efterforskerne havde identificeret 180 bedrageriforhold til en samlet værdi på over 300.000 kroner.