Så mange 'sugarbabes' er der i Skive

Udgivet:14. februar 2018, 21.15

Læsetid:3 minutter

Sugardating er et koncept, hvor den ene part i forholdet, typisk en ældre mand, betaler for en date med en yngre kvinde. Arkivfoto: Colourbox

Jacob Andersen

5 år siden

- Jeg søger nye og spændende oplevelser, så er du klar på en pige, der er med på den værste, så send mig en besked, så finder vi ud af om vi ikke kan gøre noget godt for hinanden :*

Sådan lyder en del af profilteksten, som en 21-årig kvinde fra Skive har skrevet på datingsiden Sugardaters.dk.

Hjemmesiden fungerer som mødested for typisk unge kvinder 'sugarbabes' og ældre mænd 'sugardaddys', som betaler for dates, tøj og andre former for luksus for til gengæld at kunne nyde kvindernes selskab og nogle gange lidt mere.

Siden blev grundlagt i 2013, og er siden vokset stødt i antallet af både mandlige og kvindelige medlemmer i takt med at fænomenet sugardating er vokset i Danmark.

DR3 viste i slutningen af 2017 dokumentaren om 26-årige Gina Jaqueline, som stod frem og fortalte åbent om sit liv som sugarbabe, og om hvordan hendes dates med 'advokaten' ofte startede på en fin restaurant og endte i en hotelseng på et dyrt hotel i indre København.

Det fik ifølge en artikel i Berlingske medlemstallet på Sugardaters.dk til at stige eksplosivt, og fænomenet er også nået til Skive.

56 sugarbabes i byen

Søger man efter profiler fra Skive på Sugardaters.dk dukker der 56 kvindelige profiler op. Fælles for dem allesamen er, at de søger 'sugardaddys' som er villige til at betale for deres selskab.

Kvindernes alder spænder fra 18 til 53, og der er stor forskel på, hvor direkte kvinderne er omkring, hvad de søger.

- Er der mon en fræk sugardaddy, der vil forkæle mig lidt ;), kvinde 30 år.

- Jeg er en ung studerende pige, der leder efter lidt forkælelse og eventyr, kvinde 19 år.

- Søger ensom mand, der vil komme hjem til mig en gang om ugen ca. til en time eller to timers hygge, kvinde 29 år.

Spænding og oprør

Christian Groes er lektor på RUC og har som en del af sin forskning beskæftiget sig med sugardating. Han har interviewet kvindelige sugardatere for blandt andet at undersøge, hvad der driver kvinderne til at opsøge de her forhold.

- Der er ikke lavet grundig forskning på det her område endnu, men mine interviews og de undersøgelser, som mine studerende har lavet, viser, at mange gør det, fordi de søger spænding. De er nysgerrige efter at undersøge de her magtforhold, der er i de gamle kønsrollemønstre, hvor det er mandes rolle at forpleje og forkæle, siger Christian Groes til Skive Folkeblad.

Ifølge Christian Groes opretter flere unge kvinder en profil på datingsites som f.eks. sugardaters.dk uden nogensinde at tage på date med en sugardaddy. De nøjes med at skrive med potentielle sugardaddys, uden at det nogensinde bliver til mere.

- Mange leger med tanken, men det er tilsyneladende relativt få, der fører det ud i livet og ender med at få en sugardaddy. Det er bare en stor nysgerrighed omkring det her, fordi det er lidt forbudt. siger han.

Gråzoneprostitution

Socialstyrelsen beskriver prostitution som '... en handling, hvor mindst to handlende personer på markedsmæssige betingelser henholdsvis kø

For selv om der måske er en forventning om at eventuelle gaver og forkælelse skal resultere med sex, er det ikke en givet at det ender sådan.

- Fordi der er magt og gaver involveret ser mange det som prostitution, men hvis man ser på det som en udveksling, hvor man ikke er forpligtet til at give noget igen i form af sex, så kan det bare være en ny måde at date på. Men det kommer meget an på, hvem der ser, og hvordan kvinderne håndterer det og om de får noget godt ud af det, siger Christian Groes

Sugardater du? Enten som sugardaddy eller sugarbabe? Så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til os på ja@skivefolkeblad.dk eller på Facebook.