22-årig succesforfatter med lokale rødder klar med opfølger til rost roman

Udgivet:03. januar 2018, 13.28

Læsetid:1 minut

Til maj udkommer forfatteren Thomas Korsgaards anden roman, »En dag vil vi grine af det«, og det store spørgsmål bliver, om den svære toer kan leve op til debut-romanen, der kaldte på talrige superlativer. Arkivfoto: Lærke Posselt

Anmelderne var begejstrede, da 22-årige Thomas Korsgaard i marts i fjor udgav sin vellykkede debutroman, »Hvis der skulle komme et menneske forbi«.

Den 3. maj i år kommer efterfølgeren »En dag vil vi grine af det«.

Hans familie var knapt så begejstret for debutromanen, som havde selvbiografiske elementer.

Med følsomhed og mørk humor og beskrev den unge debutforfatter i »Hvis der skulle komme et menneske forbi« den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie.

Det er en bog om vold, om fattigdom, om at blive voksen for tidligt og om alt det, der sker, når håbet forsvinder.

Bogens handling udspillede sig i Ørum, og efterfølgeren foregår også for enden af en lang grusvej på Skive-egnen.

»En dag vil vi grine af det« handler - ifølge forlagets offentliggørelse af romanen - om hvad der sker med en familie i underskud, som pludselig kommer til penge? Som endelig får det, de har drømt om? Vil alt nu endelig blive godt i hjemmet for enden af den lange grusvej lidt uden for Skive?

Den kommende bog ventes med stor spænding i litterære kredse, hvor Thomas Korsgaard med ét slag opnåede stor anerkendelse, da »Hvis der skulle komme et menneske forbi« udkom.