Skræmmekampagne

Udgivet:09. maj 2018, 13.03

Læsetid:1 minut

5 år siden

Nej, i Danmark aflives høns eller andet fjerkræ ikke, fordi de er i nærheden af udbrud af fugleinfluenza. Det er en skræmmehistorie, en vandrehistorie, som Skive Folkeblad desværre er med til at fremme her!

8. maj står der på forsiden af Skive Folkeblad »Efter aflivning af 20.000 ænder med fugleinfluenza: Lokale fjerkræ-avlere slipper med skrækken« og inde i artiklen er en lokal fjerkræavler citeret for: »Da jeg først så nyheden, tænkte jeg, at nu kommer de og slår alle mine høns ihjel.«

Selv hvis der er udbrud af højpatogen fugleinfluenza, så indrettes der nogle zoner på 3 og 10 km rundt omkring udbruddet ,og i disse zoner bliver fjerkræ kontrolleret, om de skulle være smittet.

Hvis de er smittet, så aflives de. Er der ikke smittet, så aflives de ikke!

Så selv hvis det havde været højpatogen fugleinfluenza hos ænderne i Vinderup, så ville hønsene hos avleren i nærheden ikke automatisk blive aflivet!

Det skete ikke under udbruddene i 07-08, det skete heller ikke under udbruddene i 16-17. Der skal være en helt speciel grund til, hvis fjerkræ skal aflives, såsom at der har været fysisk kontakt med syge fugle.

Der er altså absolut ingen grund til at frygte, at ens høns eller andet fjerkræ automatisk bliver aflives, hvis der er udbrud af fugleinfluenza i nærheden. Det ville klæde Skive Folkeblad at sætte sig lidt ind i tingene, inden de bidrager til skræmmekampagner og vandrehistorier.

Finn Jensen,

formand, Frit Fjerkræ,

Ulstrup Skovvej 3,

8860 Ulstrup