Vil være »Årets Kommune«: Skive Handel satser stort på 700 års jubilæum

17. maj 2021, 12.02

I 2026 skal Skive Kommune blive »årets kommune«, og kommunens handelsliv skal være blandt de 30 bedste i Danmark.

Det er blandt målene for handelsstandsforeningen Skive Handel, der har formuleret dem i et brev Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V).

Samtidig har Skive Handel søgt Skive Kommunes byudviklingsudvalg om 90.000 kroner til at få udarbejdet en beskrivelse af mulighederne for at nå målene for jubilæumsåret.

Der vil også blive ansøgt om en halv million kroner årligt frem til 2026. De skal bruges til at fremme initiativer, der medvirker til at nå i mål.

Det ønske kommer Skive Byråd måske til at tage stilling til efter sommerferien, når byrådet skal til at lægge budget for 2022.

»Vi ved, at Skive bykerne har mange styrker og gode muligheder for at stå sig i konkurrencen med andre handelsbyer og indkøbscentre. Analysen viser dog også, at byen har en række svagheder og eksterne trusler, som kræver, at der gennemføres en række innovative tiltag på både individuelt butiksniveau og på kollektivt bykerneniveau, hvis byen skal kunne klare sig i konkurrencen om borgeres og forbrugeres gunst«, står der i brevet til borgmesteren.

»Vi vil gerne at Skive Bykerne skal være levende, attraktiv, fleksibel og tilgængelig. Og vi ved også at det vil kræve ambitiøse målsætninger og en række proaktive tiltag,« hedder det videre.

I brevet lister Skive Handel en række initiativer, der skal fremme handel i Skive Kommune.

Skive Handel ser gerne, man ser på muligheden for at etablere en organisation med både kommunale og private aktører og frivilliges engagement.

Indlæser debat...