Skive fH henter fornem skalp i København

16. oktober 2020, 21.02

Med tre scoringer i træk i Skive fH’s gyldne periode spillede Andreas Søgaard en hovedrolle i sejren. Han nåede i alt op på otte scoringer. Arkivfoto: Steen Don

Fem gyldne minutter. Det var, hvad Skive fH fredag aften skulle bruge for mere eller mindre at afgøre sagerne i topopgøret ude mod Ajax København.

Da haluret havde talt til 17 minutter var stillingen 9-9 i Bavnehøj Arena, men blot fem minutter senere var det billede fuldstændig ændret.

Syv ubesvarede scoringer i træk gav skibonitterne en forrygende føring på 16-9, og efterfølgende kunne Arne Damgaards udvalgte gå til pause i front med 18-12.

Det sikrede et fremragende udgangspunkt til anden halvleg, hvor de jyske gæster således havde masser af snor at give af.

Snoren fik Ajax København imidlertid aldrig for alvor fat i. Hjemmeholdet kom ikke tættere på end fire mål, og dermed kunne Skive fH køre en ganske sikker, men ikke desto mindre yderst fornem sejr i hus.

Efter 60 minutter viste måltavlen 37-30 i Skive-favør, og det betyder, at det lokale hold efter syv runder fortsat er ubesejret i håndboldens 1. division.

Emil Grønbech endte som Skive-topscorer med ni fuldtræffere, mens også Andreas Søgaard imponerede stort med otte mål.

Læs mere om opgøret i Skive Folkeblad mandag.