Livlig debat om lukning af genbrugspladser: Lokalt læserbrev gik landet rundt

Udgivet:26. marts 2020, 10.16

Læsetid:2 minutter

Arkivfoto

Der er på Facebook masser af støtte til et læserbrev i Skive Folkeblad om, at genbrugspladserne for tiden er corona-lukket.

Laila Andersen fra Rødding har delt læserbrevet, der er skrevet af Carl Eiler Carlsen fra Glyngøre, på sin facebookside.

Opslaget er gået landet rundt og er blevet delt omkring 2800 gange.

Mange støtter synspunktet, men der er også kommentarer, der kritiserer Carl Eiler Carlsens synspunkt.

»Og så er det lige jeg spørger: Hva’ f... er det lige der er så vigtig at komme af med på genbrugspladsen at det ikke kan vente. 3-4 uger? Hvis I mener, jeres småt brændbart og haveaffald er det største problem, vi har i verden i øjeblikket, så tror jeg, I trænger til at åbne øjnene lidt. Mere end 1000 mennesker dør dagligt her i Europa,« lyder en kommentar.

»Genbrugspladsen skal selvfølgelig være lukket for at undgå smittespredning. Det med afstand smutter nemt, hvis der er mange mennesker. Redskaber på pladsen bruges af mange forskellige,« skriver en anden.

»Det er skræmmende, at man kan bakke op om, at det er vigtigere at komme på genbrugspladsen frem for menneskeliv,« skriver en tredje.

Laila Andersen er meget overrasket over, at hendes opslag er blevet delt så mange gange og bliver kommenteret livligt.

- Det er nok fordi, emnet berører mange. Jeg kan godt se på kommentarer, at vi også skal passe godt på hinanden og undgå at sprede smitte. Det er jeg i høj grad enig i. Men alle kan jo gå i Brugsen, hvor trafikken kan være tættere, end den nogensinde bliver på en genbrugsplads, hvor man også færdes i det fri. Derfor synes jeg godt, man kan åbne genbrugspladserne, siger Laila Andersen.

Hun og ægtefællen Henrik Godsk kan godt vente med at komme på genbrugspladsen, da de har plads til at opbevare det, de skal af med.

Carl Eiler Carlsen beklagede i læserbrevet, at affaldsselskaberne har valget at give medarbejdere på genbrugspladser »en ekstra ferie med fuld løn«, så borgere ikke kan aflevere affald.

Man må være op til 600 på samme tid i Føtex i Skive for tiden. Andre steder samles også mange mennesker. På genbrugspladser er mulighed for at holde afstand, og man er ikke indendørs. Nogle betegner det som en skandale, at genbrugspladser er lukket for tiden - og nok vil være det i hvert fald til efter påske. jkr

Dette læserbrev var i skive folkeblad mandag... Jeg deler Carls mening om dette.

Dette læserbrev var i skive folkeblad mandag... Jeg deler Carls mening om dette.

Slået op af

Læs også
<span>Livlig debat om lukning af genbrugspladser:</span> Lokalt læserbrev gik landet rundt <span>Livlig debat om lukning af genbrugspladser:</span> Lokalt læserbrev gik landet rundt
Læs også:
Livlig debat om lukning af genbrugspladser: Lokalt læserbrev gik landet rundt
Læs også
Affaldsforening arbejder på at få genbrugspladser åbnet igen Affaldsforening arbejder på at få genbrugspladser åbnet igen
Læs også:
Affaldsforening arbejder på at få genbrugspladser åbnet igen