Fur

Speciel status: Lokal skole må åbne for alle elever

10. marts 2021, 12.50

Fur Friskole har fem års fødselsdag.Fur Friskole har fem års fødselsdag.

Mens kammeraterne i 5. til 8. klasse på fastlandet kun må møde ind til en udendørs skoledag én dag om ugen, må eleverne på Fur Friskole møde ind på fuld tid fra på mandag.

Regeringen har sammen med støttepartierne aftalt, at grundskoler kan vende tilbage med 100 procent fremmøde på ikke-brofaste øer efter samme model som åbningen på Bornholm, og det får Fur Friskole glæde af. I de tre klasser 5. til 7. klasse er der i alt 10 elever, så det er samtidig en lille flok, der møder ind.

- Vi har ladet op til det her i lang tid. Vi har som ø en speciel status. Alting er begrænset herovre, og de har heller ikke en masse kammerater, og de ses givetvis alligevel i fritiden. Vi havde hele tiden håbet, at vi som en mindre skole godt måtte åbne igen, men vi havde ikke set, at det ville blive efter den her model med ikke-brofaste øer, siger friskoleleder Bente Kæseler.

- Det bliver dejligt at få dem tilbage, og vi savner dem. Og vi ved, at de også glæder sig, for vi har fået små beskeder fra dem, fortæller hun.