To års fængsel for tvungen sex og forsøg på voldtægt

Udgivet:24. april 2018, 13.44

Læsetid:1 minut

Pauli Vendelbo
| pv@skivefolkeblad.dk

Tirsdag middag faldt der dom i sagen om et voldtægtsforsøg i Skive i august 2017.

22-årige [navn fjernet, da ved kommende senere blev frikendt ved Vestre Landsret, red.] og 20-årige [navn fjernet, da ved kommende senere blev frikendt ved Vestre Landsret, red.], begge fra Skive, blev idømt to års ubetinget fængsel ved retten i Viborg.

Dermed blev begge kendt skyldige i voldtægt ved andet seksuelt samkvem end samleje og forsøg på egentlig voldtægt.

Retten lagde vægt på den forurettede kvindes forklaring, der gik på, at hun om aftenen den 9. august 2017 var blevet holdt fast på arme og ben, mens de to mænd havde stukket fingre op i hende og berørt hende i skridtet og på brysterne.

De to unge mænd havde trukket bukserne og trusserne af den forurettede kvinde, og det var ifølge retten med den hensigt at begå fuldbyrdet voldtægt.

Men kun højlydte skrig og fysisk modstand fra kvinden fik dem til sidst til at opgive.

Anklagemyndigheden gik også efter at få mændene udvist af Danmark. [navn fjernet] fik en betinget udvisning med en prøvetid på to år, mens [navn frigivet] undgik at få en udvisningsdom.

De to dømte blev også dømt til at betale den forurettede kvinde en erstatning på 30.000 kroner.

Begge ankede dommen til landsretten, men de blev varetægtsfængslet med det samme, dommen var afsagt, og de blev kørt til arresten.

Varetægtsfængslingen blev kæret til landsretten.

Læs også
<span>Sag om voldtægtsforsøg for retten:</span> Anklager kræver fængsel og udvisning <span>Sag om voldtægtsforsøg for retten:</span> Anklager kræver fængsel og udvisning
Læs også:
Sag om voldtægtsforsøg for retten: Anklager kræver fængsel og udvisning
Læs også
<span>Barsk sag skal for retten:</span> To unge tiltalt for voldtægtsforsøg i Skive <span>Barsk sag skal for retten:</span> To unge tiltalt for voldtægtsforsøg i Skive
Læs også:
Barsk sag skal for retten: To unge tiltalt for voldtægtsforsøg i Skive