Skive fH-sæsonen kan kulminere i København

8. maj 2021, 13.33

Skive-folkene drømmer om lignende scener i hovedstaden lørdag eftermiddag. Foto: Steen Don

Hvis alt går vel lørdag eftermiddag i landets hovedstad, kan Skive fH til næste sæson se frem til at skifte nuværende modstandere som Nyborg, Skovbakken og Grindsted ud med mere velklingende håndboldnavne som GOG, Aalborg og Skjern. En sejr - eller uafgjort for den sags skyld - ude mod Ajax København betyder nemlig, at holdet indløser billet til landets bedste række.

Det første opgør i Skive for 14 dage siden var en overlegen opvisning fra Arne Damgaards tropper, men tavlen er visket ren, og der venter en helt ny opgave i Bavnehøj Arena.

- Vi ved godt, at vi spillede en rigtig god kamp og præsterede på et højt niveau. Men vi ved også, at vi nok ikke kan ramme den sådan én gang til. Så jeg forventer en helt tæt kamp. Ajax skal bare vinde med ét mål, og så er vi er helt lige igen. Vi tager derover for at slås for det, og så ser vi, om vi ikke kan hive en lille sejr hjem, siger Arne Damgaard.

Efter sejren 24. april fik spillerne et par fridage, men siden da har man naturligvis forberedt sig på den kommende kamp. Forberedelser, der er forløbet godt, påpeger Skive fH-træneren.

- Vi har trænet fint, og folk er klar til det. Man kan godt se, at spillerne inderst inde løber rundt med nogle tanker. Nogle har prøvet det før, og andre har ikke. De unge klør bare på, mens andre måske sparer nogle kræfter, fordi de ved, at de alle skal bruges lørdag. Det er meget forskelligt, hvordan de griber det an, siger Damgaard. Han har været tilfreds med intensiteten i forberedelserne.

- Der har været okay knald på til træning. Nu skal vi så bare finde det rigtige spændingsniveau derovre, og det håber jeg, at vi kan ramme som i den første kamp, siger han.

- Vi skal nyde, at vi har taget første halvleg, og nu skal vi så præstere og tage anden halvleg også. Hvis det lykkes, har vi opnået meget mere, end vi inden sæsonen havde regnet med, siger Arne Damgaard.

Det er blevet italesat, at 11-måls-triumfen i første kamp ikke må blive en sovepude.

- Det har vi snakket om. Folk ved godt, at vi præsterede godt, og at vi havde en keeper (Magnus Brandbyge, red.), som stod fantastisk. Vi ved, at det bliver en hård fight, siger Arne Damgaard.

Og mavefornemmelsen, inden opgøret, som potentielt kan sende Skive fH i oprykningsekstase.

- Jeg har en fin mavefornemmelse. Vi skal have gjort det til en tæt kamp, hvor det er de små ting, der kan afgøre det. Vi ved, at Ajax er pressede til at vinde, og hvis det er tæt, kan det måske være med til at tippe det over til vores fordel, siger Damgaard. Han melder de samme spillere klar til kamp, som var i aktion i det første opgør. Emil Grønbech er fortsat ikke aktuel efter sin skulderoperation.

Indlæser debat...