112

Flere fartkontroller på bestemt strækning i de kommende uger

Udgivet:26. august 2020, 09.03

Læsetid:1 minut

Arkivfoto

Turit Skovborg
| ts@skivefolkeblad.dk

Der er rigtig mange gode grunde til at overholde den midlertidige hastighedsbegrænsning, der lige nu er på Sallingsundbroen i forbindelse med det langvarige vejarbejde på broen.

Grænsen er 50 kilometer i timen, og Vejdirektoratet kører lige nu en kampagne om, at man har fokus på, at der i vejarbejdet går levende mennesker rundt, man skal passe på.

Den kampagne bakker Midt- og Vestjyllands Politi op om med en intensiveret fartkontrol. Det fortæller Kjeld Nedergaard, der er politikommissær og leder af trafiksektionen hos Færdselspolitiet.

- Vi er lige nu i den sidste uge af skolestartskampagnen, men fra næste uge intensiveres fartkontrollerne på Sallingsundbroen med fokus på det vejarbejder, der foregår der, siger Kjeld Nedergaard.

I fire uger - begyndende fra sidste uge - vil der være en øget mængde fartkontroller på broen.

Første kontrol skete torsdag i sidste uge, hvor politiet optog 20 sager i løbet af fem timer - alle bilister med kurs mod Mors.

Den hurtigste bil på broen blev målt til 68 kilometer i timen, og ellers lå forseelserne fra 62 kilometer i timen og op efter.

- 20 forseelser og 68 kilometer i timen som højeste hastighed er ikke alarmerende, siger Kjeld Nedergaard, der alligevel anbefaler, at man sætter få sekunder til på sin køretur for at overholde hastigheds- grænserne.