Biografen genåbner med coronapas og efterårets restriktioner: En masse nye film venter

6. maj 2021, 13.33

3-tallet fra skiltet er i færd med at blive skiftet ud med et 4-tal. Cinama3 skifter nemlig navn, da biografen får en ny og fjerde sal. Foto: Lindy Jørgensen

Det vil være genkendelige restriktioner, der møder de glade biografgæster, der atter kan træde ind hos KulturCenter Skives biografsale. Det er nemlig de samme regler, der gjaldt i efteråret og kort før nedlukningen i december.

Der skal være et frit sæde mellem hver biografgæst, der ikke har bestilt eller er ankommet sammen. Det er heldigvis noget, som bookingsystemet automatisk tager højde for under bestillingen.

Det nye, som gæsterne selv skal forholde sig til, er at have et gyldigt coronapas klar ved indgangspartiet til kulturcentrets reception.

- Vi har valgt at kontrollere ved indgangen, så gæsterne efterfølgende har frit lejde i hele kulturcentret. Dermed er vi fri for at tjekke ved hver eneste sal eller hver gang en gæst går til og fra toilettet, fortæller biografchef Martin Sørensen.

Ifølge rammeaftalen for den yderligere genåbning er det fra den 6. maj muligt at være op mod 2.000 deltagere til indendørs kulturarrangementer hos biografer, spillesteder, teatre og lignende lokaliteter. I sådanne tilfælde skal tilskuerne dog inddeles i sektioner á 500 personer.

Med de regler er det kun i kulturcentrets største sal, at det vil være muligt at have 500 siddende gæster med en tom stol imellem hver siddeplads.

Udover at være opmærksom på de gældende restriktioner, så bør hyppige biografgængere også holde øje med de nye films spilletider.

Her i genåbningens begyndelse vil der være repremierer på blandt andre »Retfærdighedens Ryttere« og »Lille Sommerfugl«, som dårligt nok nåede at blive vist før nedlukningen.

Men der venter også et væld af film, der skulle have haft premiere i løbet af den fem måneder lange nedlukningsperiode, og dem skal biografen også gøre plads til. Derfor vil man formentlig opdage, at mange film vil få forkortede spilletider, så det gælder på sin vis om at være hurtig til at bestille tid til biografen, hvis der er en film, man mangler at få set.

- Jeg har allerede skrevet ud til vores biografklubs medlemmer, at de ikke skal vente alt for længe med at bestille billetter, for lige pludselig skal vi gøre plads til en nyere film. Det kan dog godt være, at hvis der kommer massiv efterspørgsel på en film, at vi så vælger at vise den igen, men der er som sagt en masse nye film, som venter på at blive vist, forklarer Martin Sørensen.

Under corona-nedlukningen har hele kulturcentret fået en kærlig make-over. Foto: Lindy JørgenseN

Indlæser debat...