GreenLab Skive og Hanstholm Havn har også brug for asfalt

Udgivet:12. februar 2020, 11.05

Læsetid:2 minutter

3 år siden

Af Niels Hansen,

næstformand i

Dansk Byggeri

Tak til vores lokale folketingspolitikere Kristian Jensen, Inger Støjberg, Carsten Kissmeyer og Kristian Pihl Lorentzen for i avisens spalter at sætte spot på regeringens nøl, når det gælder trafikinvesteringer. Det rammer både borgere og virksomheder i alle hjørner af Midt- og Vestjylland, og det er med til at gøre vækst og udvikling til stilstand og afvikling.

Her i vores hjørne af landet er vi midt i en rivende udvikling, hvor både turisterne gerne vil bruge ferien i vores lille smørhul, ligesom også virksomheder har vokseværk og nye kommer til. Fx har GreenLab Skive for kort tid siden fået 80 millioner kroner af Energistyrelsen til nye investeringer. Det vil give mere aktivitet og dermed også flere lastbiler og biler og dermed et større pres på vores i forvejen små veje. Også udvidelsen af Hansholm Havn giver pres på vejene i Midt- og Vestjylland, når lastbiler og biler kører ad Rute 26 og Rute 34 for at komme på motorvejen ved Herning. I Skive og Herning kommuner kan vi se frem til en stigning i trængslen og dermed ekstra spildtid på vejene i 2025 på 30 og 40 procent, hvis infrastrukturen ikke forbedres og udvides.

Væksten og arbejdspladserne er vi glade for, og vi skal gøre alt for, at den positive udvikling fortsætter. Men mange steder er der langt til en motorvej, og de veje, der fører hen til motorvejen, er for små. Hvis ikke vi skal gøre medarbejderne, virksomhederne og deres kunder trætte af trængsel og dårlig infrastruktur, så skal der ske noget, og det skal være nu. Vi har ikke tid til at vente yderligere et år eller to på, at regeringen når frem til en afklaring om, hvor der skal lægges ny asfalt. Trafikken vokser dag for dag. Det gælder både i Midt- og Vestjylland og i resten af landet.