Unge lokale kokke tager over på kendt restaurant: - Vi vil give den et hak opad

14. maj 2021, 13.06

Rune Møller Andreasen til venstre og Niklas Plougmann bliver nu selvstændige sammen på Den Gyldne Okse i Viborg. Foto: Steen Don

To unge skibonitter er nu klar til at springe ud som selvstændige kokke og overtage driften af restauranten Den Gyldne Okse, der ligger i Viborg midtby.

24-årige Niklas Plougmann, der lige nu er kok på Højslev Kro, og 25-årige Rune Møller Andreasen, der arbejder som kok på Fur Bryghus, skal sammen stå for den daglige drift af restauranten på St. Sct. Peder Stræde.

- Vi har drømt om at få vores egen restaurant i et stykke tid, så det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse for os, siger de begge.

De to unge kokke kommer ikke til at stå alene med forpagtningen af den kendte restaurant, der i 27 år har serveret tusindevis af røde bøffer.

Det var egentlig Claus Engmann fra Højslev Kro, der blev spurgt til, om han havde lyst til at overtage restauranten, der på grund af corona lukkede ned i august sidste år.

Men det var for stor en opgave at tage på sig, da Højslev Kro kræver hans tid.

I stedet kiggede Claus Engmann på andre løsninger. Og han foreslog en løsning, hvor blandt andre han selv er med i kulissen.

Det betyder, at Niklas Plougmann og Rune Møller Andreasen hver kommer til at eje 30 procent, mens Claus Engmann og køkkenchefen på Højslev Kro, Henrik Kaastrup, hver ejer de 20 procent.

- At vi har Claus og Henrik med er kun godt, og vi synes, det er en god måde at hoppe ud i livet som selvstændig på. Vi forventer, at vi kan få den nødvendige opbakning og sparring, så vi kommer godt i gang, siger Rune Møller Andreasen.

Både Niklas Plougmann og Rune Møller Andreasen bor i Skive. Niklas Plougmann er udlært kok på Højslev Kro og har de seneste år været en del af kokkelandsholdet, mens Rune Møller Andreasen er udlært hos Caterkokken i Kulturcenter Skive.

I øjeblikket er de nødvendige bevillinger ved at komme på plads, men forventningen er, at Den Gyldne Okse kan åbne med det nye hold den 1. juni.

Navnet bliver det samme, men de to unge skibonitter har varslet lidt ændringer.

- Vi forsøger at give restauranten et hak opad, så det bliver lidt finere mad, hvor alt bliver lavet fra bunden. På grund af navnet vil der være en del kødretter, og det vil være omdrejningspunktet på menukortet, men man vil også kunne bestille fisk eller skaldyr, hvis man er til det, fortæller Niklas Plougmann.

- Det er nu, vi skal gøre det, inden vi får børn, så det bliver hårdt, men det bliver også godt, siger Niklas Plougmann.

Og der er ingen tvivl om, at mavefornemmelsen er den helt rigtige hos de to kokke.

- Vi glæder os sindssygt meget til at komme i gang. Vi er deroppe hver dag for at gøre klar, og vi føler begge, at det er det helt rigtige. Vi forventer, at vi kommer til at få et godt samarbejde, siger de to.

Forpagtningen betyder også, at de to siger farvel til deres nuværende stillinger i henholdvis Højslev og på Fur.