Skal nu testes: Skives borgmester i corona-isolation

17. april 2021, 12.48

Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard (V), er i øjeblikket isoleret i sit eget hjem. Det er han, fordi han har været i nær kontakt med en medarbejder, der har vist sig at være smittet med corona.

- Det kom som lyn fra en klar himmel, siger Peder Christian Kirkegaard.

Borgmesteren fik beskeden onsdag. Han havde netop deltaget i et møde sammen med den smittede, da vedkommende blev informeret om, at en test var positiv.

- Derfor blev det vurderet, at jeg skulle gå i selvisolation, og det var jeg selvfølgelig helt enig i, siger Peder Christian Kirkegaard.

Han skal testes søndag og igen tirsdag. Hvis begge de test er negative, kan han atter vende tilbage til borgmesterkontoret.

Peder Christian understreger, at han ikke har symptomer på at han skulle være smittet, og at den smittede medarbejder ikke havde udvist nogle af de sædvanlige corona-symptomer. Den smittede medarbejder har det i øvrigt godt.

Siden onsdag har Peder Christian Kirkegaard altså varetaget sine opgaver fra hjemmet ved Hald.

- Jeg har i hvert fald ikke arbejdet mindre, end jeg plejer at gøre. Jeg har haft en masse Teams-møder, men har været nødt til at aflyse et par fysiske møder. Og så skulle jeg have stået for en vielse i formiddag (lørdag, red.), men den tog viceborgmesteren i stedet, siger Peder Christian Kirkegaard.