Stier i Skive Kommune

I mange af vore byer er der på frivillig basis allerede etableret vandre- cykel og trampestier, som således oplagt kunne kobles på en sådan kyst rute, lige som der kan henvises til vore kulturelle og naturmæssige seværdigheder, hvor stien naturligt vil komme forbi.

23. oktober 2017, 13.56

Fra flere sider har det været foreslået at lave et sammenhængende stisystem hele vejen rundt langs Skive Kommunes kyster.

Dette er en aldeles udmærket ide - dels fordi rigtigt mange af Skive Kommunes borgere er glade for både at vandre og cykle, og fordi de turister, der kommer hertil, er meget interesseret i at benytte sig af naturen, og gerne søger oplysninger om etablerede vandre- og cykelstier. I mange af vore byer er der på frivillig basis allerede etableret vandre- cykel og trampestier, som således oplagt kunne kobles på en sådan kyst rute, lige som der kan henvises til vore kulturelle og naturmæssige seværdigheder, hvor stien naturligt vil komme forbi.

Men først og fremmest bør der sættes en bedre økonomi af til vedligeholdelse af de stier, som er offentligt omtalt på Skive Kommunes hjemmeside, for her kniber det. Det ved jeg af erfaring som formand for Spøttrup Turistforening, hvor vi til tider bliver kontaktede, fordi disse stier er fundet ufremkommelige.

Skive Kommune har ansat en sti-koordinator, som er fantastisk at samarbejde med, men hun kan jo ikke trylle uden en bagvedværende økonomi. Bl.a. er der en cykelrute 12 mellem Hjerk og Lysen, som er klassificeret som en regional cykelrute, men som ikke lever op til standarden. Vestsallingstien er ved at være temmelig hullet på sine steder, og det kan jo heller ikke nytte, at ikke stedkendte turister farer vild og ligger og vansmægter, fordi de ikke kan finde stierne.

Så meget gerne en sammenhængende kystrute, men der skal sættes et passende beløb af til vedligeholdelse både af denne og allerede eksisterende kommunale stier.

Og så lige et lille pip om Rønbjerg Plantage. I Skive Kommune arbejdes der med det flotte projekt »Naturpark Sønder Lem - Flyndersø«, hvor der også arbejdes med et sammenhængende stinet, hvor Rønbjerg Plantage vil være en del af dette. Så det vil være en rigtig dårlig ide at sælge plantagen.

Mvh

Susanne Jensen,

kandidat til Byrådsvalget

for Skiveegnens Radikale,

Præstegårdsmarken 1,

Lem,

7860 Spøttrup