112

Landsretten frifinder to unge mænd fra Skive for seksuelle overgreb

Udgivet:18. september 2018, 10.11

Læsetid:3 minutter

Arkivfoto: Ritzau Scanpix

Katrine Friis Pedersen
| kfp@skivefolkeblad.dk

5 år siden

To års fængsel for seksuelle overgreb.

Det var en straf, som [navne slettet, da begge blev frikendt i landsretten, red.] fik den 24. april ved retten i Viborg.

[navn slettet, red.] fik desuden en betinget udvisning med en prøvetid på to år.

De var i byretten blevet dømt skyldige i en aften i august 2017 at have holdt en kvindes arme og ben fast, mens de berørte hendes bryster og skridt, og for at have stukket fingre op i hendes underliv.

Kvinden havde inviteret fire venner og en veninde op i sin lejlighed i Skive, og på et tidspunkt kørte to af vennerne og veninden en tur på tankstationen, og det var i den periode, de to skulle have forgrebet sig på hende.

Både [navne slettet, da begge senere blev frikendt i landsretten, red.] ankede dommen, og torsdag var sagen i landsretten.

Forsvarsadvokaterne Bettina Antitsch og Mikkel Nielsen repræsenterede de to og fik dem begge frifundet i landsretten.

Ifølge Mikkel Nielsen var det små usikkerheder i kvindens forklaring, der gjorde, at retten valgte at frikende de to unge mænd.

Forsvarsadvokat Mikkel Nielsen fortæller, at den forurettede kvinde havde røget hash den aften i august, hvor det seksuelle overgreb skulle have fundet sted.

- Den forklaring hun gav politiet umiddelbart efter overgrebet var ikke den samme, som hun gav i byretten og landsretten, og det mener jeg spiller ind, siger Mikkel Nielsen.

Ifølge advokaten forklarede hun til politiet, at hun fortalte politiet, at de to mænd talte sammen på deres eget sprog, mens de sad i sofaen. Men i retten kom det frem, at de to mænds modersprog ikke er det samme, og at de bare havde sagt noget på dansk, siger Mikkel Nielsen.

Også fortællingen om et par ødelagt korte bukser skabte usikkerhed.

- Forurettede havde tidligere forklaret, at hun havde et par sportsshorts på, men forurettedes søster fortalte, at hun havde fået ødelagt en lynlås på sine bukser. Ingen andre havde hørt om de bukser, og det skabte tilpas meget tvivl til, at de skulle dømmes, siger Mikkel Nielsen.

Mikkel Nielsen var [navn slettet, red.] forsvarsadvokat, og han er meget tilfreds med landsrettens beslutning.

- Der var fem ud af seks domsmænd og dommere, der var enige i, at de begge skulle frifindes, siger Mikkel Nielsen.

Den sidste domsmand ville have haft [navn slettet, red.] dømt for at tage på kvinden i løbet af aftenen, men da den forurettede ifølge forsvarsadvokaten ikke mente, det var grænseoverskridende, blev også [navn slettet, red.] helt frifundet.

Begge har siddet varetægtsfængslet, siden de blev dømt skyldige - men er nu på fri fod igen.

Læs også
To års fængsel for tvungen sex og forsøg på voldtægt To års fængsel for tvungen sex og forsøg på voldtægt
Læs også:
To års fængsel for tvungen sex og forsøg på voldtægt