Skive fH slap med skrækken: Premieresejren kom i hus

4. september 2020, 20.30

Skives nye keeper Magnus Brandbyge tog for sig af retterne i første halvleg, og sammen med sine holdkammerater kunne han se to point tikke ind på kontoen fredag aften. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Efter lige knap et halvt år uden 1. divisions-håndbold tog Skive fH’s herrer fredag aften hul på den nye sæson med en udekamp mod IK Skovbakken.

Netop aarhusianerne var sidste sæsons helt store åbenbaring i rækken. Her sluttede oprykkerne den forkortede sæson som nummer fire - blot et enkelt point bag Skive fH på andenpladsen.

Siden da har de ikke glemt, hvordan man spiller håndbold i det nordlige Aarhus. Holdet, der består af kontingentbetalende spillere, bed således godt fra sig mod Arne Damgaards Skive-tropper og bød op til en underholdende affære.

Det var også hjemmeholdet, der åbnede målscoringen i sæsonen ved Anders Gade, inden rutinerede Daniel Guldsmed var klar til at overtage scenen. Stregspilleren var på pletten tre gange i træk til en tidlig 3-1-føring til skibonitterne. Så var det Skovbakken tur til at score fire i træk, inden Skive fH igen leverede tre ubesvarede pletskud.

Med andre ord formåede ingen af holdene for alvor at tage teten, og det gav en afvekslende indledning på opgøret.

På måltavlen betød det samtidig, at hverken Skovbakken eller Skive for alvor kom i udbrud, og jævnbyrdigheden fortsatte da også halvlegen ud, hvor de to mandskaber listede i omklædningsrummene ved stillingen 12-13 i Skive fH-favør.

I anden halvleg vågnede skibonitternes Matias Damgaard op til dåd og gav prøver på, hvorfor han de seneste sæsoner i Odder har været en af 1. divisions mest scorende spillere. Med fire mål i de første ni minutter sendte han Skive fH på en flyvende start og en føring på 19-16.

Skovbakken var dog ikke færdige med at bide fra sig af den grund, og lidt over midtvejs i anden halvleg var der udlignet til 20-20.

Udfordringerne fortsatte for Skive fH, der 11 minutter før tid pludselig kunne se sig bagud med 22-20.

Gæsterne fik dog rystet forskrækkelsen af sig, og med fire scoringer i træk var tingene vendt på hovedet syv minutter før tid ved 22-24.

Den føring gav de blåklædte ikke fra sig igen, og i sidste ende kunne skibonitterne notere sig en triumf på 28-24 og en pointmæssig perfekt start i jagten på at indfri top-3-ambitionerne.

Læs mere om opgøret i Skive Folkeblad mandag.