Støjberg har mistet sin far: "Han betød utroligt meget for mig"

5. februar 2018, 15.54

Foto: Steen Don

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har mistet sin far, Mathias Støjberg, der søndag sov stille ind i hjemmet i Hjerk efter lang tids sygdom.

Dermed hun ikke bare mistet en forælder med alt, hvad det indebærer, men også den person, der har størst betydning for, at hendes politiske interesse og engagement blev vakt. Dermed lagde han grundstenen til hendes senere politiske karriere. Naturligvis i faderens parti, Venstre.

- Han betød utrolig meget for mig. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg altid har været tæt knyttet til min far og har fulgt med ham til utallige møder, siger Inger Støjberg.

- Jeg har om ikke fået politik ind med modermælken, så ind med det saftevand og den drømmekage, som min mor altid pakkede ned i en kurv, som vi tog med, når jeg som lille var med mine forældre til utallige politiske møder og Jenle-møder, fortæller Inger Støjberg, der var med forældrene til alle møderne fra en tidlig alder.

Mathias Støjberg, der var landmand, var også en af drivkræfterne, da Salling Hallen i sin tid blev opført efter et langt forløb. Det berettede han om i et langt interview her i avisen i efteråret 2016 i anledning af hallens 50 års jubilæum.

Også hjemme på gården i Hjerk oplevede den senere minister sin initiativrige far tage del i arbejdet og foreningslivet, blandt andet i den lokale partiforening.

- Han var meget udadvendt og meget aktiv i Venstres lokale organisation. Mine forældre har lagt hus til rigtig mange Venstre-møder, fortæller Inger Støjberg og holder en lille pause, inden hun fortsætter.

- Savnet er utroligt stort og vil altid være der, men jeg glæder mig til, at alle de gode minder træder frem. For jeg har kun gode minder om min far, siger Inger Støjberg, der var ved hans side, da han døde.

- Han var indlagt, men kom hjem til sidst, fortæller hun.

Udover Inger Støjberg og hendes to ældre søskende efterlader Mathias Støjberg, der blev 87, sig hustruen Gudrun