Julie er blevet formand for kommunalt udvalg: »Jeg er glad og benovet«

7. december 2017, 14.57

Julie Lysdal Markussen (S) er blevet formand for det helt nye ungeudvalg, som fra årsskiftet ser dagens lys i Skive Kommune.

- Det er jeg utroligt glad for. Og benovet over, at mit parti har set mig som kandidat til formandsposten, siger Julie Lysdal Markussen, der til daglig arbejder som udviklingskonsulent i Skive Kommune.

Hun forklarer, at det var Venstre, som spillede ud med, at kommunen skulle have et ungeudvalg, og at man under forhandlingerne var nået frem til, at Socialdemokraterne så skulle have formandsposten.

Hvorfor blev det mon dig, der fik formandsposten?

- Umiddelbart tror jeg da, at min alder har spillet ind, svarer 29-årige Julie Lysdal Markussen.

Samtidig mener hun også, at det givetvis har haft betydning, at hendes valgkamp har fokuseret meget på, hvordan man kan gøre mere for de unge i kommunen. Og hvordan man fastholder dem, eller får dem til at vende tilbage til egnen efter endt uddannelse.

- Det glæder jeg mig til at arbejde mere med i de kommende fire år, siger den nyslåede udvalgsformand.

I ungeudvalget sidder desuden borgmester Peder Christian Kirkegaard og Morten Enggaard fra Venstre, samt den anden nye, unge kvinde i byrådet: 22-årige Anne Mette Laugesen fra SF.

Derudover skal der sidde fem unge medlemmer i udvalget, som udpeges af de unge i kommunens ungdomsråd i samråd med ungdomsuddannelserne.