Dagens coronatal: Ingen nye smittede

6. maj 2021, 14.33

Smittetallene stiger stadig i Skive Kommune. Til gengæld falder de i Holstebro. Foto: Martin Ballund

Det går helt sikkert i den rigtige retning for Skive. Fra onsdag til torsdag er der ikke registreret et eneste nyt smittetilfælde blandt kommunens borgere.

Det betyder samtidig, at torsdagens tal er identiske med dagen før. Incidensen (antal smittede pr. 100.000 indbyggere målt over de sidste syv dage) er begge dage 28,4. I alt er 13 personer i lokalområdet testet positive den sidste uge.

I Viborg går det også bedre end i den seneste tid. Smittetrykket er nemlig faldet fra onsdag til torsdag. Onsdag var incidensen 62,1, og torsdag er det tal 57,9. Det er altså et lille skridt i den rigtige retning. I faktiske tal er 56 borgere i Viborg Kommune de seneste syv dage testet positive.

På Mors går det også godt. Her falder incidensen endnu en gang. Torsdag ligger den på 54,4, hvor incidensen onsdag var 59,4. I alt er 11 personer med bopæl i Morsø Kommune blevet registreret med coronasmitte den sidste uge.

Til gengæld stikker det helt af i Holstebro. Igen tager smitten et stort hop. Onsdag var incidensen 129,9, og torsdag ligger den på 162,4. Det er en meget stor, negativ udvikling. I faktiske tal er 95 beboere i kommunen blevet smittet i løbet af den seneste uge.

På landsplan er 1.012 personer registreret smittet med coronavirus fra onsdag til torsdag.

Det går også stille og toligt fremad med at få borgerne i Skive Kommune vaccineret. 28,4 procent har allerede fået deres første stik, og mere end hver sjette er allerede færdigvaccineret.

Indlæser debat...