Jens mistede arbejdsjakke, som reddede hans liv: Så fik han en overraskelse af sin tidligere arbejdsplads (video)

17. maj 2021, 07.59

Jens Hansen er her sammen med sin kone Ruth. Begge var meget rørte over hjælpen fra Jens Hansens tidligere arbejdsplads. Foto: Lindy Jørgensen

Læs også
Lægerne bad familien tage afsked med Jens: Næste morgen drak han kaffe

Da 77-årige Jens Hansen fra Rønbjerg en aften i midten af marts lå hjælpeløs og i stærkt nedkølet tilstand i en mose nær Flyndersø, var det én bestemt ting, der gjorde, at redningshelikopteren fik øje på ham.

Nede mellem sivene lå Jens Hansen i sin elskede, orange arbejdsjakke, som han havde gemt fra sin tid i entreprenørfirmaet Ove Arkil, som nu hedder Arkil.

- Jakken betød meget for mig, for alle kunne se, at det var mig, der kom cyklende, når de så den jakke. Så alle i og omkring Rønbjerg kender mig på den jakke, sagde Jens Hansen.

Men jakken overlevede ikke redningsaktionen ved Flyndersø. Redningsfolkene måtte klippe jakken i stykker.

Og da Jens Hansen var kommet hjem fra hospitalet efter episoden, der nær havde kostet ham livet, manglende han så frygteligt sin jakke.

Det fik hans søn til at kontakte Arkil.

»Min far har det godt, men den orange arbejdsjakke fra Ove Arkil er væk, og vi har snakket med politiet om den, men ingen ved, hvor den er blevet af. Vil I sponsorere en ny jakke til ham i størrelse XL ?«, spurgte Bo Hansen i en mail.

Den henvendelse kunne Arkil ikke afslå, og derfor blev der forleden aftalt et møde på Arkils adresse på Folmentoftvej i Skive, hvor Jens Hansen fik overrakt lidt forskellige ting - heriblandt en sommerjakke og en vinterjakke.

- Vi er rigtig glade for, at du klarede den, men vi har samtidig hørt, at din jakke er gået til. Og sådan en må du bare have igen. Og så håber vi, at jakkerne kan gøre god gavn, lød det fra afdelingschef Eske Christensen, da han overrakte jakkerne.

Se video fra den rørende overrækkelse her:

Og der var ingen tvivl om, at det gjorde stort indtryk på Jens Hansen, der kort efter fik vand i øjnene.

- Jeg tror, det er fordi, de holder af mig, og fordi jeg har været her i 28 år. Det betyder meget for mig, sagde Jens Hansen.

Også hans kone, Ruth, var rørt af situationen.

- De seneste måneder har været en rigtig hård tid for os alle, og selv om det ikke er nemt at se på Jens, hvad han har været ude for, så har det ikke været sjovt. Derfor betyder det også fantastisk meget, at Arkil vil give ham nye jakker, efter han ikke har været i firmaet i næsten 15 år, sagde Ruth Hansen.

Jens Hansen har gennem mange år cyklet vejene omkring Rønbjerg tynde. Og han har gjort det alene.

Men efter den skræmmende oplevelse, hvor familien blev bedt om at sige farvel til ham, fordi lægerne vurderede, at der var en stor risiko for, at han ikke ville overleve, bliver der nu lavet om på det.

Familien har bestilt en ny cykel til ham, hvor der er plads til to personer, så han får ikke lov til at cykle uden en ledsager.

- Det er slut, for vi kan ikke holde til, hvis der skulle ske noget igen, fortalte Ruth Hansen.

I sin mail til Arkil havde Bo Hansen også spurgt, om virksomheden ville være behjælpelig med et tilskud til en ny cykel.

»Et par gange har min far haft uheld på sin nuværende cykel og er væltet og fået asfalteksem. Vi har derfor i familien besluttet at udskifte hans nuværende trehjulet cykel med en ny trehjulet cykel til to personer med el-motor. Det er en bekostelig affære til knap 50.000 kroner, så hvis I har lyst til at yde et bidrag til den, tager vi gerne imod det«, skrev Bo Hansen.

Og heller ikke der kunne Arkil afslå fra at hjælpe. Derfor donerede Ellen og Ove Arkils Fond 5000 kroner til en ny trehjulet elcykel.

- Så er jeg sikker på, at nogle fra familien kan hjælpe dig med at finde en ny cykel, sagde Eske Christensen.

- Jeg har det godt, og jeg plejer at cykle både formiddag og eftermiddag, så jeg glæder mig til at kunne komme af sted igen, lød det fra ham.

Udover jakkerne og donationen fik Jens Hansen også et nyt ur, ligesom han fik et par nye kasketter.

Jens Hansen var ansat hos Ove Arkil fra 1979 til 2007, hvor han fungerede som maskinfører.

Ifølge Bo Hansen taler Jens Hansen ofte om dengang, han var maskinfører på en af de største gravemaskiner, Ove Arkil havde i sin tid.

- Han er meget stolt over at havde været ansat i Ove Arkil, lyder det fra både søn og kone.

Jens Hansen lå i næsten fem timer i vandet ved Flyndersø, inden han blev fundet.

Hans kropstemperatur var faldet til 24 grader, og det var et spørgsmål om minutter, før eftersøgningen af ham var blevet indstillet.

Afdelingschef hos Arkil i Skive, Eske Christensen, overrakte tirsdag eftermiddag blandt andet nye jakker til Jens Hansen, der mirakuløst overlevede en tur i vandet ved Flyndersø. Foto: Lindy Jørgensen