Støjberg: - Det må være svært at være mand

Udgivet:29. august 2020, 13.55

Læsetid:2 minutter

Inger Støjberg. Arkivfoto

Aldrig i den politiske karriere, der senere på året har varet i et kvart århundrede, har tidligere minister, nuværende retsordfører og næstformand for Venstre, Inger Støjberg, oplevet en upassende eller krænkende adfærd fra mandlige politikere, journalister eller embedsmænd.

- Jeg må ærlig talt sige, at man skal passe på ikke at se krænkelser overalt. Det tager alvoren ud af de sande krænkelser, og man har selv ansvar og pligt til at sige fra, hvis man oplever noget, der overskrider ens egne grænser.

Det siger Inger Støjberg, der er valgt i Skivekredsen med 28.420 stemmer ved sidste folketingsvalg.

Hun har ikke oplevet noget, der minder om det, tidligere medlem af Skive Byråd, Ditte Staun (R) fortæller om - og hun ønsker ikke at forholde sig til det tidligere byrådsmedlems udtalelser.

- Generelt synes jeg ikke, det er let at være menneske i det moderne samfund, og det må være trist at føle sig krænket over alting. Det må også være svært at være mand, for hvor går grænsen for et godt gammeldags kompliment, som alle gerne vil have - og så grænseoverskridende adfærd?, spørger Inger Støjberg.

Hun er heller ikke begejstret for, at hverken tv-værten Sofie Linde eller Ditte Staun sætter navn på de personer, de følte sig krænket af.

- Ofte hænger man så unavngivne folk ud mange år senere, og det kan ikke undgå at give en rigtig dårlig stemning. Det sætter alle under mistanke - og gør det svært at modbevise for den unavngivne, der bliver anklaget. Så sæt dog navn på - og stå ved det, når det sker. Ikke først flere år senere, siger Inger Støjberg.

I hendes hverdag fylder trusler på livet noget mere. I sidste uge blev to dødstrusler anmeldt til politiet - og hun følges af livvagter overalt.