Hård træning i det fri: Trampoliner er rykket ud under åben himmel (video)

20. marts 2021, 17.42

Normalt ville jumping fitness-træningen foregår indendørs, men på grund af restriktionerne er holdet rykket uden for. Og det kan sagtens lade sig gøre, bare det ikke regner, så trampolinerne bliver våde og glatte. Privatfoto

Det er ikke helt almindeligt at se en masse kvinder stå under åben himmel og hoppe på hver sin trampolin til heftige rytmer.

Men det syn møder jævnligt de ejsingboere, der passerer den lokale hal i det tidsrum, hvor lokale kvinder dyrker det nye motionshit, jumping fitness.

Den lokale idrætsforening, Ejsing Boldklub, har som den formentlig første idrætsforening på Skiveegnen indkøbt en hel flok trampoliner, som en stribe kvinder nu har glæde af, efter træningen er startet op igen.

- Hvis regeringen havde åbnet op for, at vi måtte have idræt som normalt, så havde vi brugt dem indendørs. Men nu har vi taget dem udenfor, hvor vi må være 25 sammen, fortæller medlem af Ejsing Boldklubs bestyrelse og initiativtager til jumping fitness, Kristina Bøje.

Se hvordan det foregår her (artiklen fortsætter under klippet):

Trampolinerne kan heldigvis både bruges inde og ude - uden problemer.

- Vi skal bare have købt nogle nye fødder, så vi kan få dem ind igen til efteråret, siger Kristina Bøje.

Jumping fitness er kommet på programmet i Ejsing, fordi klubben vil gøre mere inden for fitness for kvinder og derfor har søgt og fået tilskud til trampolinerne fra fonde.

- Udover at vi fik mulighed for at købe trampolinerne, så har vi fået uddannet tre instruktører, og så har vi startet nogle hold op, hvor vi kører jumping fitness, fortæller Kristina Bøje.

Jumping fitness går ud på at lave serier på trampolinerne, dels for at styrke ben- og mave-muskler, dels for at få pulsen op.

- Det er hårdt. Man er godt brugt bagefter, siger Kristina Bøje, der også har taget initiativ til at starte crossdance op. Det foregår pt. også udendørs.

- Vi manglede nogle alternativer til badminton for de 35-55-årige kvinder herude i Ejsing, og så har vi prøvet nogle forskellige ting af. Det er mega-fedt, siger Kristina Bøje.

Det er hård træning for ben og mavemuskler, så det er godt at hvile benene, når træningen er færdig. Privatfoto
Croosdance er også kommet på programmet i Ejsing. Privatfoto

Indlæser debat...