Husbåd strandede i Venø Bugt: Ejer frygtede kappede trosser (Video)

Udgivet:07. august 2018, 17.46

Læsetid:2 minutter

Husbåden ligger stadig i vandet ved Venø Bugt. Foto: Katrine Friis

Jens Kristensen
Journalist
Katrine Friis Pedersen

5 år siden

Den var ikke svær at få øje på i Venø Bugt ved Vinderup.

52-årige Chris Jensens husbåd.

Den var drevet væk fra Østsiden af Vralden ved Holstebro-Struer Havn mandag.

- Jeg var næsten sikker på, der var tale om hærværk. At nogen havde kappet de trosser, som husbåden blev holdt fast af, siger Chris Jensen, der tirsdag tog turen fra hjemmet i Vildbjerg til Venø Bugt ved Vinderup for at se til sin husbåd.

Med sig havde han sine fire børn, og i samlet flok drog de ud mod husbåden for at klargøre årsagen til, at den var drevet væk.

Det var da også en tydeligt glad ejer, der kom tilbage fra det småkolde vand tirsdag middag.

- Det viste sig heldigvis, at husbåden bare ville på tur. Det er dejligt, for jeg kunne ikke bære, hvis der var nogen, der havde klippet den fri fra fortøjningen, siger Chris Jensen.

Byggede selv husbåd

Chris Jensen begyndte at bygge den fem ton tunge husbåd for fire år siden.

- Det skulle være vores sommerhus. Jeg havde lovet ungerne et sommerhus, og det skulle ikke være et helt almindeligt, fortæller Chris Jensen.

Husbåden kom til at ligge ved en gammel bro i havnen i Struer.

- Husbåden har været uønsket i Struer i flere år. Da broen, den lå ved, begyndte at gå i stykker, lukkede Holstebro-Struer Havn for el og vand. Så holdt vi op med at betale leje for at have husbåden liggende, hvorefter havnen tog husbåden op på land og krævede, at jeg betalte for det. Det ville jeg ikke, og sagen endte i fogedretten, hvor havnen ikke fik medhold i kravet om, at jeg skulle betale for optagningen, fortæller Chris Jensen.

Han og havnen blev enige om, at havnen skulle sætte husbåden tilbage i vandet, og at Chris Jensen herefter skulle fjerne husbåden.

Mandag formiddag fik Chris Jensen husbåden bugseret ud af havnen og om på østsiden af Vralden ved Holstebro-Struer Havn, hvor den blev fortøjnet med betonklodser, der tilsammen vejede et halvt ton.

- Så den burde kunne holde til husbåden, men jeg har været for nærig med vægten. Den skulle ellers kunne holde til de fem ton, husbåden vejer. Det ved jeg så nu, siger Chris Jensen.

Husbådejeren regner med, at få den tilbage til Struer onsdag, hvor den sættes fast med halvandet til to ton.

- Jeg skal ikke risikere, at den river sig løs igen. Nu skal vi have den tilbage, og det finder vi en løsning på i morgen. Den er heldigvis ikke stødt på land i vandet, så den flyder lidt. Det gør det lidt lettere, siger Chris Jensen.

Læs også
Politiet efterlyste ejer: Hus flød rundt på fjorden Politiet efterlyste ejer: Hus flød rundt på fjorden
Læs også
Politiet efterlyste ejer: Hus flød rundt på fjorden