Efter comeback i denne sæson: SIK-legende stopper karrieren

14. maj 2021, 14.09

Thomas Dalgaard har tre kampe tilbage på SIK’s førstehold. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Egentlig troede man tilbage i 2018, at Thomas Dalgaard havde spillet sin sidste divisionskamp i karrieren for SIK.

På det tidspunkt forlod han klubben og satte i stedet kurs mod Silkeborg KFUM i Danmarksserien.

Men den garvede bomber var ikke færdig endnu. I løbet af efteråret 2020 begyndte han at træne med i SIK igen, og skridt for skridt spillede han sig ind i varmen.

Faktisk med så stor overbevisning at han mere eller mindre har været fast mand fra start i dette forår.

Til sommer er det dog endegyldigt slut for angriberen, der i 2013-14-sæsonen opnåede at blive Superliga-topscorer, selv om hans klub, Viborg FF, rykkede ned det år.

Det oplyser SIK i en pressemeddelelse.

- Efter en lang karriere, med flere udlandsophold, samt topscorertitler i både 1. division og Superligaen stiller Thomas Dalgaard støvlerne på hylden til sommer, skriver SIK og fortsætter:

- Thomas var egentlig trappet en del ned med fodbold, men sagde heldigvis ja til at give en hjælpende hånd med, da Skive IK endnu en gang havde brug for ham. Thomas har været en vigtig brik i at få vendt den pointmæssige dårlige start på sæsonen, lyder det fra klubben.

- Generelt har Thomas været en vigtig figur i Skive IK gennem de seneste 20 år. Med 96 scoringer i 1. division og 34 scoringer i Superligaen, har Thomas sat sit tydelig præg på dansk fodbold, og i særdeleshed på Skive IK’s historie. Vi takker Thomas for alle minderne og ikke mindst alle målene for os, og ønsker Thomas alt det bedste fremover, skriver SIK.

Sportschef Rasmus Brandhof uddyber til Skive Folkeblad:

- Han er jo en af dem, der har sat sit tydelige præg på klubbens historie ad flere omgange. Det er sjældent for en klub som os at have en mand tilknyttet, der scorer så mange mål - og så i så mange omgange. Det har vi været heldige med, og jeg tror også, at han har følt, at Skive var hans klub, siger sportschef Rasmus Brandhof.

Han forventer ikke, at Dalgaard er helt færdig med fodbold. Håbet er, at angriberen vil være med på old boys-holdet, ligesom et bidrag på Jyllandsserie-niveau også vil blive modtaget med kyshånd.

Indlæser debat...