Lykkelig Skive fH’er: Jeg er sindssygt stolt

8. maj 2021, 19.01

Tobias Svend Rasmussen (til højre) var en lykkelig mand, da oprykningen var en realitet. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Glæden strålede ud af øjnene på Skive fH-profilen Tobias Svend Rasmussen lørdag eftermiddag, da oprykningen til håndboldligaen efter et vanvittigt drama var i hus.

»Svend« har efterhånden været med i mange år - med undtagelse af en kort afstikker til Mors-Thy Håndbold - og langt om længe blev drømmen om en oprykning til ligaen til virkelighed.

- Jeg har jo været i klubben længe nu, og det er som en sten, der falder fra ens hjerte, at det, man har kæmpet for i så mange år, lige pludselig er en realitet. Så jeg er sindssygt stolt, og endelig skete det. Vi har fandeme kæmpet for det længe, siger bagspilleren.

Der måtte dog et drama af episke dimensioner til, før oprykningen var i hus. Kampen i Bavnehøj Arena mod Ajax København endte uafgjort 26-26, og det var altså lige akkurat nok for skibonitterne.

Det krævede imidlertid en redning fra Magnus Brandbyge i de døende sekunder, før jublen kunne bryde løs, og champagne-propperne kunne springe.

- De sidste 10 minutter er jeg fuldstændig banket for energi og falder alt for meget i kvalitet. Men så er det godt, at vi har nogle spillere som Nickolei Jensen og Jeppe Gade, som bare tager over, siger han.

At Ajax overhovedet skulle have et skud for sejren skyldtes, at Malte Justesen tabte hovedet med under 20 sekunder igen. Skive fH havde netop erobret bolden, men i stedet for at slå bolden i jorden valgte Justesen at gå på mål. Afslutningen smed han på stolpen, og det gav altså københavnerne en ekstra chance.

- Det, Malte laver til sidst, må han bøde for i bødekassen, og det kunne godt blive i den dyre ende. Sådan en hjerneblødning skal man gerne lade være med at lave, lyder det med et grin fra Tobias Svend Rasmussen.

- Men nu endte det godt det hele, og vi er glade og skal fyre den af, siger den lykkelige Skive fH’er, som nu ser frem til at trække den blå trøje over hovedet som ligaspiller i den kommende sæson.

- Jeg glæder mig helt, helt sindssygt. Og at få folk i hallen igen - det er noget af det, vi har savnet allermest. Vi kommer også op og møder nogle modstandere, hvor der er mere knald på. Nu hedder det ikke en torsdag aften i Hjørring, nu hedder det måske en torsdag aften i Aalborg. Det bliver virkelig nogle fede kampe, understreger Tobias Svend Rasmussen.

Læs meget mere om triumfen i vores store 20 siders oprykningstillæg på mandag i Skive Folkeblad.

Indlæser debat...