Se billederne: Veteraner og musikelskere fester løs på kasernen

Den længe ventede veteranfestival Engage har gjort sin entré i Jylland. Fra Skive Kaserne gjaldede rockmusikken udover hele byen

13. august 2021, 17.57
1 af 15 Der var god afstand mellem folk på de grønne arealer, men ikke meget ørenlyd til at samtale. Foto: Steen Don

FESTIVAL Der var for alvor budt op til den helt stor rockfest fredag eftermiddag.

Til forandring fandt festivalen hverken sted ved Resenlund eller Strandtangen, men derimod på Skive Kaserne af alle steder.

Tilmed gjaldede rocken udover et feststemt publikum, der opholdt sig på kasernens fine paradeplads ved indgangen.

Lyden af bandet Hotel Hunger kunne høres milevidt omkring, da festivalen startede med et brag fredag eftermiddag.

Cirka 1000 gæster valfartede mod musikken, og selvom Engage-festivalen ganske vist er tiltænkt som et tilbud for veteraner, var der også et væld af civile musikelskere med til festlighederne.

På kasernen kunne de to meget forskellige grupper mødes over musikken og en kold fadøl.

Ordnede forhold

Der herskede ingen tvivl om sikkerheden på pladsen for de 1000 deltagere til Engage-festival. Frivillige soldater fra kasernen var synlige ved indgangen, hvor de kunne holde et vågent øje over paradepladsen.

De bidrog til at skabe en tryg stemning sammen med frivillige fra de lokale veterancaféer og Skive Rotary Klub, som blandt andet stod for at tjekke billetter og skænke fadøl op i ølteltet.

De frivillige såvel som publikum var med andre ord en broget flok af tidligere udsendte og deres civile ledsagere, venner og bekendte.

Billetsalget til Engage har vist, at cirka halvdelen af deltagerne var veteraner, hvilket har bevist overfor Veteranfondens bestyrelsesmedlem Christian Arildsen, at der har været et skjult behov for en sådan festival for Jyllands veteraner.

Håbet fra Veteranfonden er at vende tilbage til Skive Kaserne næste år uden at være tynget af de verserende corona-restriktioner.

Indlæser debat...