Politiet lagde fælde: 14-årig pige blev brugt som »æsel« i svindelsag

Politiet overtog kommunikation og lagde en fælde ud for svindlerne

Udgivet:12. august 2022, 09.32

Læsetid:2 minutter

Arkivfoto

Pauli Vendelbo
Journalist| pv@skivefolkeblad.dk

BEDRAGERI En 14-årig pige og hendes mor henvendte sig torsdag formiddag på politigården i Skive. Forinden var den 14-årige pige fra Skive blevet kontaktet af en bruger på mediet Snapchat, der kaldte sig for »Hurtige Penge«.

- Han havde spurgt pigen, om hun ville tjene nogle hurtige penge. Det eneste, hun skulle gøre, var, at hun skulle stille sin bankkonto til rådighed for en overførsel på 4000 kroner. Hvis hun ville det, ville hun få 30 procent af beløbet. Og hvis hun viste loyalitet, kunne hun tjene flere penge senere, fortæller politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Det endte med, at den 14-årige pige sagde ja til tilbuddet, og så tikkede der ellers 4000 kroner ind på hendes konto.

Derefter havde hun aftalt, at hun skulle mødes med »Hurtige Penge« på stationen i Skive, så han kunne få udleveret de resterende 2800 kroner.

- Men heldigvis fik pigens mor opfanget, hvad der var ved at ske, og i stedet for at gå til stationen gik mor og datter op til os, siger Niels Bach.

Pige vekslet med betjent

Derfra overtog politiet kommunikationen med »Hurtige Penge« og hans kammerat, der begge kommer fra Aarhus, og der blev lavet en aftale om at mødes på Viborg Banegård i stedet for i Skive.

- Den 14-årige pige blev vekslet med en kvindelig betjent, og så fik »Hurtige Penge« og hans kammerat et signalement på, hvem de skulle henvende sig til, når de kom til Viborg, siger Niels Bach.

Og da de kom, sprang de lige i fælden, da de henvendte sig til den kvindelige betjent.

- De sagde, at det var noget med nogle penge. Og ret hurtigt derefter kom der tre betjente til, men den ene af de to svindlere forsøgte at løbe væk, men han blev dog hurtigt fanget igen, siger Niels Bach.

»Hurtige Penge« er en 19-årig mand, og han havde taget en 18-årig kammerat med.

De nægtede, at de havde bedraget nogen.

- I mellemtiden sad der en 45-årig mand i Dianalund på Sjælland og ventede på den Playstation 5, han havde betalt 4000 kroner for. Han var blevet oplyst af »Hurtige Penge«, der kaldte sig for noget andet, da handlen foregik, at »Hurtige Penge« ved et fejlkøb havde købt en Playstation 5, som han nu ville sælge for 4000 kroner, fortæller Niels Bach.

Pengene gik så ind på den 14-årige piges konto i Skive, og på den måde blev hun brugt som et »æsel«, som det hedder i det sprog.

- Vi vil gerne opfordre til, at der sjældent er noget godt, der er forbundet med hurtige penge. Og man skal være meget opmærksom på, hvad man siger ja til, hvis man bliver kontaktet af mennesker på de sociale medier, som man ikke kender, siger Niels Bach.

De to unge aarhusianere er nu sigtet for bedrageri.

Indlæser debat

Mest læste

Skive

Se flere

Mest læste på Skive Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere