Holger Rune når ny top på verdensranglisten

Holger Rune rykker op som nummer 26 i verden. Det er hans bedste placering nogensinde.

Udgivet:08. august 2022, 10.17

Læsetid:1 minut

Holger Rune er udfordret på banen i øjeblikket, men fortsætter fremgang på verdensranglisten.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Den danske tennisspiller Holger Rune kæmper med at finde sit bedste spil inde på banen i øjeblikket, men på verdensranglisten fortsætter han sin fremgang.

Efter mandagens opdatering af listen rykker han op som nummer 26 i verden. Det er to placeringer bedre end for en uge siden, og det er samtidig hans bedste placering nogensinde på listen.

Dermed er det også den bedste placering for en dansker i herresingle nogensinde.

Fremgangen sker blandt andet som følge af, at Holger Rune nåede frem til tredje runde i en ATP-turnering i Washington i sidste uge. Rune sad over i første runde og vandt sin kamp i anden runde, før han blev ekspederet ud af turneringen.

Den ene sejr i Washington var teenagerens første, siden han røg ud af French Open-kvartfinalen for over to måneder siden.

Den næstbedste dansker i herresingle er Mikael Torpegaard, der indtager en beskeden plads som nummer 490.

Hos kvinderne er Clara Tauson fortsat den bedste placerede dansker. Hun ligger nummer 49 i verden, den samme placering havde hun i sidste uge.

/ritzau/

National Bank Open Montréal - Day 4 Holger Rune slog natten til onsdag dansk tid italienske Fabio Fognini i Montreal. Minas Panagiotakis/Ritzau Scanpix