112

Tre mænd fængslet: Sigtes for tyverier af partikelfiltre

Politiet sigter udenlandsk bande for at have afmonteret partikelfiltre fra 14 varevogne i blandt andet Skive

Udgivet:20. januar 2023, 14.16

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Adam Haff
Journalist

4 måneder siden

SILKEBORG Byretten i Viborg varetægtsfængslede fredag tre rumænske mænd, der sigtes for at stå bag omfattende tyverier fra varebiler i Skive, Viborg og Silkeborg.

Ifølge sigtelsen har mændene afmonteret partikelfiltrene i Skive, Viborg og Silkeborg. Politiet mener, at tyvene også har begået lignende tyverier fra biler over alt i det midt- vestjyske, og at de har specialiseret sig i tyverier fra franske varevogne.

- Vi sigter dem foreløbig for tyveri af partikelfiltre fra 14 varevogne. I hovedparten af tilfældene stjal de fra Renault Master varevogne, siger specialanklager Claus Benner fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Tyverierne i Silkeborg blev anmeldt til politiet i denne uge, og torsdag blev mændene så anholdt.

Det er kendt, at blandt andet partikelfiltre kan være mål for tyverier, idet filtrene koster omkring 20.000 kroner. Bilkoncernen Ejner Hessel oplyste torsdag, at den forsøger at tyverisikre de værdifulde bildele ved at fastsvejse dem. Det holder dog ikke tyvene væk i alle tilfælde, idet de blot skærer rør og bolte over for at frigøre filtrene.

De tre mænd er alle foreløbig varetægtsfængslet for fire uger. De er på nuværende stadie i efterforskningen sigtet for at have begået 14 partikel-tyverier. Men der kan komme yderligere sigtelser til.

Politiet står med forholdsvis sikre beviser i sagen. De tre mænd valgte nemlig at modtage byrettens fængslingsbeslutning uden at kære afgørelsen til landsretten.

I forbindelse med efterforskningen har Midt- og Vestjyllands Politi samarbejdet med flere politikredse – herunder Udlændinge Kontrol Afdeling Vest, der allerede ved de tre mænds indrejse i Danmark fandt dem mistænkelige. Det var disse indledende observationer, der lå til grund for Midt- og Vestjyllands Politis videre efterforskning.

De tre mænd er henholdsvis 22, 26 og 31 år gamle. De nægter sig alle skyldige.