Optakts-overblik: Mens vi venter på Obama

Det har vi skrevet om Obamas besøg i Skive

Udgivet:12. juni 2022, 08.39

Læsetid:2 minutter

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Peter Andersen
| pean@skivefolkeblad.dk

OVERBLIK Ekspræsident Barack Obamas besøg i KCS søndag eftermiddag er en stor begivenhed, som har sat Skive på landkortet og byen på den anden ende.

Som optakt til besøget har vi samlet et udpluk af de artikler, vi har bragt op til Obamas besøg herunder.

Vi begynder med Eva Haas, som er en af de gæster til dagens Obama-optræden, som har købt den store pakke, inklusive et kort møde, hvor hun får taget et billede sammen med USA's 44. præsident.

Læs også
<span>Stærkt knyttet til USA:</span> Eva har købt den store Obama-billet <span>Stærkt knyttet til USA:</span> Eva har købt den store Obama-billet
Læs også:
Stærkt knyttet til USA: Eva har købt den store Obama-billet

Også Christopher Sorensen skal møde Barack Obama. Men det er mere end bare et foto. Han skal nemlig interviewe den tidligere præsident på scenen i KCS, og det er noget af en opgave for GreenLab-direktøren, der selv er amerikaner med danske rødder.

Læs også
<span>Han skal interviewe eks-præsidenten:</span> Christopher glæder sig til at møde Obama <span>Han skal interviewe eks-præsidenten:</span> Christopher glæder sig til at møde Obama
Læs også:
Han skal interviewe eks-præsidenten: Christopher glæder sig til at møde Obama

KCS-direktør Knud Bjerre er en anden lokal person, som skal møde Barack Obama, som han selv har fået til byen. Det er et scoop, som han regner med, kan få andre internationale i samme kaliber til byen i fremtiden.

Læs også
<span>Åbner døre til store navne:</span> Obama kan blive en løftestang for KCS <span>Åbner døre til store navne:</span> Obama kan blive en løftestang for KCS
Læs også:
Åbner døre til store navne: Obama kan blive en løftestang for KCS

Sikkerheds-forberedelser er enorme op til Obama-besøget, og det indbefatter en stor politi-indsats, men også besøg af den navnkundige sikkerhedstjeneste Secret Service, som varetager både den nuværende, men også de tidligere amerikanske præsidenters sikkerhed. Det kan du læse mere om her:

Læs også
<span>Stort sikkerheds-opbud ved Obama-besøg:</span> Secret Service er nu i Skive <span>Stort sikkerheds-opbud ved Obama-besøg:</span> Secret Service er nu i Skive
Læs også:
Stort sikkerheds-opbud ved Obama-besøg: Secret Service er nu i Skive

Skives handelsliv har virkelig gjort noget ud det prominente besøg og haft "American Week" med dollar-tilbud og amerikanerbiler i midtbyen. Det kan du læse mere om her:

Læs også
Er du til hotdog eller flæskesandwich? Er du til hotdog eller flæskesandwich?
Læs også:
Er du til hotdog eller flæskesandwich?

Du kan finde flere Obama-artikler under vores Obama-tema.

Der er også mulighed for at tage vores Obama-quiz, mens vi venter på ekspræsidentens ankomst i eftermiddag.

Læs også
<span>Quiz:</span> Hvor meget ved du om Barack Obama? <span>Quiz:</span> Hvor meget ved du om Barack Obama?
Læs også:
Quiz: Hvor meget ved du om Barack Obama?

Indlæser debat