Lukning af Aakjærskolens overbygning er en alvorlig fejl

Udgivet:14. september 2023, 12.23

Læsetid:1 minut

Louise Rønde Andersen.

Af Louise Rønde Andersen. formand Skiveegnens Radikale Venstre Jegstrupvej 13, 7800 Skive

SKOLE Beslutningen om at lukke Aakjærskolens overbygning er en alvorlig fejltagelse, og det er på tide, at vi som samfund tager stilling til denne afgørelse.

Hovedargumentet om besparelser holder simpelthen ikke. Ja, vi har en af de kommuner der har den billigste skoledrift, men billig uddannelse mener Radikale Venstre ikke er et mål. Det er på tide at investere i vores børn og unge, for de udgør vores fremtid.

Hvis vi ønsker at tiltrække nye unge familier til vores område, er det afgørende, at vores børn og unge får muligheden for en tryg barndom og en god uddannelse. Ingen flytter til en egn, hvor byskiltet siger »lukket.«

Vi skal tænke på vores lokalsamfunds bæredygtighed på lang sigt og sørge for, at vores uddannelsesmuligheder forbliver attraktive.

Lukningen af folkeskoler bør kun ske på et åbent, ærligt og langsigtet grundlag, baseret på velkendte præmisser. Vi kan ikke træffe beslutninger baseret på kortsigtede tal i indeværende valgperiode. Vi er nødt til at se på det store billede og tage højde for, hvordan disse beslutninger vil påvirke kommende generationer. Vi er bange for, at lukningen af overbygningen af Aakjærskolen blot er begyndelsen. Det kan føre til en total lukning af Aakjærskolen, hvilket ville efterlade Skive midtby uden en skole. Dette er uacceptabelt, og det kan have vidtrækkende konsekvenser for vores samfund.

Sagen her er et symptom på en dysfunktionel byrådsgruppe, som ikke har bevist, at de kan samarbejde til gavn for vores samfund. Vi opfordrer vores politikere til at tænke langsigtet, prioritere vores børn og unges fremtid og samarbejde for at finde løsninger, der styrker vores lokalsamfund.

Lad os huske, at vores børns uddannelse er vores investering i en lysere fremtid. Lad os investere, ikke skære ned.

Indlæser debat