112

Politirapporten: Ophidset festivalgæst truede vagt og politi og unge fik bøder for dårlig opførsel

Utilfredsheden med politiet skabte stor uro

Udgivet:02. juni 2023, 10.20

Læsetid:3 minutter

Politi Brand Politibil

Pauli Vendelbo
Journalist

4 måneder siden

112

Aggressive unge fik bøder for dårlig opførsel

Torsdag aften var to unge gutter var så utilfredse med politiets tilstedeværelse på festivalpladsen, at de blev aggressive i deres fremtoning over for politiet.

- De var ikke til at kontrollere, så det skabte uro i det område, hvor de var. De har nu begge fået en bøde på 1500 kroner, og så håber vi, at de kan opføre sig bedre fremover, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

De to unge er en 17-årig dreng fra Højslev og en 16-årig dreng fra Thyholm.

36-årig sigtet for trusler: »Jeg slår dig fandme ihjel«

Det var generelt en rimelig rolig åbningsdag på Skive Festival, men der var enkelte undtagelser.

Blandt andet kunne en 36-årig mand fra Skive ikke finde ud af at opføre sig ordentligt.

- Først sagde han til en frivillig vagt, »jeg slår dig fandme ihjel«, og senere, da han sad i patruljevognen på vej til Holstebro, sagde han også til politibetjentene i bilen, at han ville slå dem ihjel, når han blev sluppet fri igen. Derudover kaldte han vores kolleger for en masse dårlige ting, så han er sigtet for trusler på livet og for fornærmelig tiltale mod politiet, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Ingen ville fortælle noget om voldsepisode

Et eller andet var der sket. For en 17-årig dreng fra Skive havde fået en på hovedet, så han blødte, da han torsdag aften klokken 20.52 var gæst til Skive Festival.

Men da politiet ville opklare, hvad der var sket, var det ikke nemt.

- Han ville ikke anmelde noget, og en 21-årig mand erkendte intet, så der blev ingen sag om vold oprettet. Men den 21-årige endte med at få sigtelse for overtrædelse af restaurationsloven, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

To kvinder i sammenstød på Sdr. Boulevard

Torsdag eftermiddag klokken 15.41 var trafikken så tæt på Sdr. Boulevard i Skive, at der skete et sammenstød.

- En 32-årig kvinde fra Højslev bremsede op, fordi der var kødannelse på vejen, og det overså en 36-årig kvinde fra Stoholm, der kom kørende bag hende. Derfor skete der et sammenstød, og den 36-årige kvinde fra Stoholm blev efterfølgende kørt til tjek på sygehuset. Umiddelbart skete der ikke noget med den 32-årige kvinde, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Mand stoppet med piller

Torsdag aften blev en 29-årig mand fra Viborg standset i en bil på Viborgvej i Skive.

- Manden havde tre tramodol-piller på sig, så derfor er han nu sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

400 kroner blev stjålet fra ældre kvinde

En 87-årig kvinde har i løbet af maj måned fået stjålet 400 kroner fra sin taske på Højslev Ældrecenter.

- Tasken har hængt på et møbel, og det er to gange 200 kroner, der er forsvundet, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Gav politiet fingeren

En 17-årig dreng fra Vinderup har fået en bøde på 1500 kroner, efter han torsdag morgen gav politiet fingeren.

- Han skulle med bussen, da han fik øje på politiet, der var i gang med opgave på Rasmus Færchs Vej i Holstebro. Og så mente han, at politiet skulle have en fuck-finger, men det koster ham altså en bøde, siger politiassistent Mathias Sørensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Gps-udstyr stjålet fra rød traktor

I den korte periode fra den 31. maj til den 1. juni er der sket et tyveri fra en ulåst traktor, der holdt parkeret på Dalgårdvej ved Brøndum.

- Der er blevet stjålet gps-udstyr for en værdi af 100.000 kroner fra en rød Puma Case. Hvis nogen skulle have set noget eller har hørt noget, så vil vi gerne vide det, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.