Latterlig ubalance ved Skivemødet

Udgivet:23. maj 2022, 11.44

Læsetid:1 minut

Mette Frederiksen og Søren Gade var enige om det meste, da de debatterede til Skivemødet.

Af Arne Hougesen. Bakken 34 Hvidbjerg

SKIVEMØDET Med henvisning til mit indlæg i Skive Folkeblad den 11. maj 2022, Balance eller ubalance ved Skivemødet, kan jeg efter mødet med statsminister Mette Frederiksen og Søren Gade konstatere, at det levede fuldstændig op til mine forventninger. Der sidder to politikere og underholder med, hvor åh så enige de er i spørgsmålet om »ja eller nej« til afskaffelse af det danske forbehold på forsvarsområdet. Det var da helt til grin.

Om det er de to politikere eller Skivemødets arrangører, man skal klandre, er mig uklart, men jeg synes det er helt utilstedeligt, at man knap 14 dage før en så vigtig folkeafstemning, tillader sig at stable sådan et show på benene, uden der er nogen med argumenter for at bevare forbeholdet, der får mulighed for at fremføre deres holdninger. Det var jo ren propaganda af værste skuffe.

Uanset om jeg selv er for eller imod forbeholdet, synes jeg ikke det er Skivemødets opgave fuldstændig ensidet at agitere for det ene eller andet synspunkt. Og da slet ikke lige før folkeafstemningen. Man kunne jo uden problemer have begge synspunkter repræsenteret, eller man kunne helt have undladt at berøre emnet.

På »skivemoedet.dk« står der: Skivemødet er to dage med samtaler og meningsudvekslinger. Med den brede vifte af samtaler vil der være noget for alle. Skivemødet er et talerør for at få et »Danmark i balance«.

Disse intentioner trænger da vist til at blive revideret efter dette show. Der var da ikke mange meningsudvekslinger i snakken om forbeholdet! Var der noget for alle? Og hvor blev BALANCEN lige af?

Indlæser debat