Margrete den Første i spil som dansk oscarkandidat

Også "Flugt" af Jonas Poher Rasmussen og Ole Bornedals "Skyggen i mit øje" kan blive den danske indstilling.

16. september 2021, 16.21

KØBENHAVN Instruktør Charlotte Sielings "Margrete den Første" kan blive den danske kandidat til en oscarnominering i kategorien Bedste Internationale Film.

Også "Flugt" af instruktør Jonas Poher Rasmussen og instruktør Ole Bornedals "Skyggen i mit øje" er blevet udtaget som kandidater til at blive den danske anbefaling til en oscarnominering.

Det oplyser Det Danske Filminstitut. Den endelige kandidat udpeges den 25. oktober.

- Feltet spænder fra en gribende aktuel dokumentar om en flygtnings skæbne til to stærke dramaer om nøgleperioder i dansk historie.

- Tre bud med markante fortællinger og filmisk kvalitet, som hver især har chancen for at gøre indtryk hos oscarakademiet, skriver filminstituttets oscarkomité i en kommentar til Ritzau.

Der er dog endnu et godt stykke vej, før en af filmene formelt set kan være nomineret til en Oscar.

Oscar-komitéen skal nemlig nu beslutte sig for, hvilken af de tre film skal være Danmarks endelige bud på en oscarnominering.

Når den har fremsat sit bud for oscarakademiet i Los Angeles, skal denne i tænkeboks og vil den 21. december annoncere en liste med 15 film, der er i spil til en nominering til Bedste Internationale Film.

Først den 8. februar vil det være klart, hvilke internationale film der formelt set er nominerede til den prestigefyldte statuette.

/ritzau/