Pas på derude: Vejformand advarer mod fedtede veje

Onsdag morgen havde Skive Kommune 34 køretøjer ude for at feje og skrabe sne

Udgivet:01. december 2021, 08.54

Læsetid:1 minut

Foto: Lindy Jørgensen

Jens Kristensen
| jkr@skivefolkeblad.dk

GLATFØRE - Man skal passe på. Både veje, stier og fortove er fedtede.

Sådan siger vejformand hos Skive Kommune Hans Peter Lauritsen onsdag morgen.

Skive Kommune havde onsdag morgen 34 køretøjer ude for at skrabe og feje sne på veje og stier.

- Vi begyndte tirsdag aften med at strø salt på klasse 1 og 2 veje. Det var vi færdig med ved midnat. Sneen begyndte at falde ved halv fem-tiden onsdag morgen, og ved syv-tiden begyndte vi at skrabe og feje sne på klasse 1- og 2-veje, fortæller Hans Peter Lauritsen.

Læs også på ditskive.dk
<span>Varsel om snestorm giver travlhed:</span>  Kunderne vælter ind på lokale dækcentre <span>Varsel om snestorm giver travlhed:</span>  Kunderne vælter ind på lokale dækcentre
Læs også på ditskive.dk:
Varsel om snestorm giver travlhed: Kunderne vælter ind på lokale dækcentre

Klasse 1- og 2-veje er overordnede veje og de veje, som fører til de overordnede veje eller forbinder dem. Boligveje er ikke omfattet af de to klasser. Cykelstier er også blevet saltet og ryddet.

- Det ser ud til, at sneen vil fortsætte hele dagen. Vi kører så længe, det er nødvendigt. Jeg vil opfordre trafikanter til at tænke sig om, når de bevæger sig ud i trafikken, siger Hans Peter Lauritsen.

Skive Kommune passer kun kommunevejene. Statsvejene som Rute 26 og 34 skal Vejdirektoratet sørge for bliver saltet og ryddet for sne.

Læs også
<span>Viborgvej åbnet for gennemkørsel efter uheld:</span> Lastbil kørte ind i personbil <span>Viborgvej åbnet for gennemkørsel efter uheld:</span> Lastbil kørte ind i personbil
Læs også:
Viborgvej åbnet for gennemkørsel efter uheld: Lastbil kørte ind i personbil