Indvielse af Skive Friplejehjem

13. september 2021, 13.18

Carl Eiler Carlsen

ÆLDREPLEJE På grund af coronarestriktioner blev Skive Friplejehjem først indviet fredag den 10. september, hvor der var åbent hus. Jeg deltog også, selv om jeg ved anden lejlighed tidligere havde besøgt plejehjemmet.

Det var et vellykket arrangement. Der var dækket op med kaffe og småkager, og omsætningen var stor, da der var fuldt hus, jeg talte ikke gæsterne, da der var flere rum plus en dejlig overdækket terrasse. Plejehjemmets støtteforening er nu på over 300 medlemmer og det så ud til, at de var der alle sammen.

Borgmesteren lagde ud med en flot tale, her bed jeg særlig mærke i to ting, han var tilfreds med, at borgerne nu havde en valgmulighed mere, det andet var, at man kunne lære af hinanden, jeg var selvfølgelig enig i begge dele og glæder mig over begge, det bliver spændende, når kommunen lærer, at et plejehjem ikke har brug for en stor organisation som overbygning, men i stedet kan bruge pengene på de ældre.

Efter borgmesteren så talte formanden for bestyrelsen Ellen Mehlsen, hun præsenterede hele bestyrelse og plejehjemmets leder, hun gennemgik historikken, som var en lang og ind imellem trang vej. Ellen virkede glad, som en der nu var kommet i mål.

Gæsterne mødte op med spiritus, hvilket jeg var lidt desorienteret om, indtil man fortalte mig, at det var til beboernes fredagsbar, igen noget at lære.

Jeg spurgte ind til, om de udfordringer der var i starten, var overstået, det var de fik jeg at vide, man havde et godt personale, som arbejder godt sammen. Det så bestemt også sådan ud. De mange gæster blev passet op med et smil, jeg følte at personalet var stolte af at vise hjemmet frem.

Jeg oplevede også at sansehaven var blevet beboet af høns og geder. Det var i øvrigt en meget smuk have med vand og legeplads til besøgende børne- og oldebørn.

De pårørende jeg talte med roste da også plejehjemmet, dejligt at opleve, nu mangler jeg bare at bidrage til fredagsbaren.

Indlæser debat...